Xiaomi'nin yeni teknolojisi şarj süresini dakikalara indirecek

Xiaomi’nin akıllı telefonlarda daha hızlı şarj etmeyi mümkün hale getirecek paralel şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Xiaomi'nin yeni teknolojisi şarj süresini dakikalara indirecek
Xiaomi'nin yeni teknolojisi şarj süresini dakikalara indirecek
GİRİŞ 18.05.2021 10:39 GÜNCELLEME 18.05.2021 10:39

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemi olan şarj hızı ve batarya ömrü için firmalar her yıl milyonlarca dolarlık yatırım yapıyor. Bu firmalardan biri de Çinli teknoloji devi Xiaomi.

Xiaomi patenti ön kamerayla arka kamerayı birleştiriyor

ABD hükümetinden Xiaomi kararı

Weibo'daki bir kullanıcı, Xiaomi'nin çift akıllı telefon bataryası teknolojisi üzerinde çalıştığını öne sürdü. Xiaomi'nin akıllı telefon bataryaları konusunda yeniliklerle biliniyor olması, bu iddianın doğru olabileceğini akıllara getiriyor. Çinli firma hem kablolu hem kablosuz şarj platformlarında daha hızlı şarj sunmak istiyor.

120W HIZLI ŞARJ YOLDA

Xiaomi Mi 11 Pro ile 5000 mAh'lik Silicon Oxygen bataryalar da karşımıza çıkmıştı. Bu bataryalar, 67W'a kadar hızlı şarj desteği sağlıyordu. Yani yakın gelecekte 120 W'a kadar ulaşabilen hızlı şarjlar ile karşılaşmamız mümkün.

Yani ortaya atılan iddialar, tamamen yeni bir teknolojiden ziyade Xiaomi'nin var olan özelliği daha da geliştirdiği anlamına geliyor olabilir. Gelecekte haliyle daha hızlı şarj özelliğine sahip akıllı telefonların sayısında artış görebiliriz. Xiaomi henüz bir açıklama yapmadı ve konuyla ilgili bir bilgi vermedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!