Son dakika: Tarihi 'WhatsApp' kararı sonrası Türkiye'nin eli güçlendi!

Son dakika haberi: WhatsApp’ın dayattığı sözleşmede geri adım atması, diğer sosyal medya platformlarına örnek teşkil edecek.

Son dakika: Tarihi 'WhatsApp' kararı sonrası Türkiye'nin eli güçlendi!
Son dakika: Tarihi 'WhatsApp' kararı sonrası Türkiye'nin eli güçlendi!
GİRİŞ 22.05.2021 06:59 GÜNCELLEME 22.05.2021 07:06
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

WhatsApp, Türkiye’nin ‘veri hırsızlığına yol açabilecek’ gizlilik sözleşmesine karşı verdiği mücadele sonucu geri adım attı. Rekabet Kurumu, WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinin Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini bildirdiğini açıkladı. 

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, WhatsApp’ın geri adım attığı kararının aynı dayatmayı uygulamak isteyecek olan diğer firmalar için emsal olacağını bildirdi. Yeni Şafak’a konuşan Ergün, “Rekabet Kurumu’nun açıklamasından anlaşılıyor ki WhatsApp, Türkiye açısından bir muafiyet durumu tanıdı ve bu durumu tanımasının en önemli sebebi kurumların bu konuyla alakalı ani bir refleks geliştirmiş olması ve sağlıklı şekilde duruş sergilemiş olması. Bu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve menfaatlerini korumak açısından çok önemli bir adımdı. WhatsApp’a geri adım attırılması başarıdır. AB üyesi ülkeleri vatandaşlarına tanınan muafiyetin bir benzeri artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerinde de uygulanacak” dedi.

AB ÜYESİ ÜLKELERDE NE VARSA BİZDE DE ÖYLE

WhatsApp’ın dayatması karşısında vatandaşların korumasız ve çaresiz bırakılmadığını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

“WhatsApp dışındaki farklı uygulamaların da böyle bir dayatma girişimi söz konusu olacağı zaman şunu bilecekler ki kurumlar bu noktada çalışıyorlar ve gerekli refleksi gösterecekler. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı birtakım dayatmalar uygulama noktasında geri adım atmış olacaklar. Bu, emsal bir karardır. Bundan sonra nasıl AB üyesi ülkelerinin vatandaşlarına farklı bir tutum gösteriliyorsa aynı kapsamda Türkiye cumhuriyeti vatandaşları da bu firmalar tarafından değerlendirilecek ve bir hamle yapacakken bunu düşünerek yapmak zorunda kalacak.”

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Rekabet Kurulu, WhatsApp’ın sözleşme dayatmasına ilişkin ocak ayında soruşturma başlatmıştı. WhatsApp sözleşme konusunda geri adım atsa da Kurul’un başlattığı söz konusu soruşturmanın devam ettiği ve daha önce kullanıcılara ait verilerinin paylaşılıp paylaşılmadığının incelendiği öğrenildi. Soruşturmada hazırlanacak rapor doğrultusunda rekabet hukukunun ihlal edildiği tespit edilirse gerekli adımların atılacağı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp, Türkiye dahil bazı ülkelerde önce 8 Şubat’ta yürürlüğe gireceğini duyurduğu ancak kamuoyunda oluşan yoğun tepkiler nedeniyle 15 Mayıs’a ertelediği güncelleme için Türkiye’de geri adım attığını dün duyurulmuştu.

KAYNAK: YENİ
YORUMLAR 22
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    DEVLETİM sen çok yaşa.
    Cevapla
  • İzmirli dindar 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumlarının yani AK parti hükümetinin büyük gücünü göreceksiniz, istemeyerekte olsa o eli öpeceksiniz. 1990 larda hep hayal ederdim benim ülkem ne zaman ayağa kalkacak diye, akıllı seçmenler 19 senedir hep istikrara oy verdi her şeyinde farkında ve yine ülkesinin çıkarlarını düşünerek 2023te yine koalisyonu tercih etmeyecek istikrar diyecektir, yüce Allah cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı nasip ettide tüm engellemelere rağmen bataklıkta ekonomisi çökmüş ülkemizi ayağa kaldırdı, sayesinde vatandaşımızda devletimizde dünyada artık itibar görüyor, şimdi yürüyoruz ama inşallah 2030 larda koşacağız nasipse göreceksiniz ve muasır medeniyetleri dahi geçeceğiz.
    Cevapla
  • Korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Su izmirdeki dindar sayısını neden arttirmadiniz be dostum.
    Cevapla
  • Er Han 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet whatsapp a gösterdiği tepkiyi , tramp Türkiye ye parmak salladığında dolarda da gösterseydi keşke...
    Cevapla
  • ANADOLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yüklü miktarda para istemesi lazım watsap tan
    Cevapla
  • vatan sever.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar en kısa zamanda BİPe geçmemiz lazım, bizler kullandıkça BİP de kendini geliştirecektir..WATSAP la doğmadık ,mecbur değiliz...Aynı şekilde YAAAY ı da kullanmaya başlayalım..CAMURDAN OLSUN, BİZİM OLSUN..
    Cevapla
  • İso 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış