Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS için tarih belli oldu

Çinli telekom devi Huawei tarafından Salı günü yapılan açıklamada, 2 Haziran'da akıllı telefonlar için yeni işletim sistemi HarmonyOS'un resmi olarak piyasaya sürüleceği belirtildi.

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS için tarih belli oldu
Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS için tarih belli oldu
GİRİŞ 26.05.2021 09:20 GÜNCELLEME 26.05.2021 09:40

Çince adı Hongmeng olan HarmonyOS, çeşitli cihazlar ve sahneler için tasarlanan açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. İlk olarak Ağustos 2019'da giyilebilir cihazlar ve tabletlerin de aralarında bulunduğu nesnelerin interneti cihazlarında kullanılmaya başlanmıştı.

Huawei, HarmonyOS yüklü cihaz sayısının 2021 sonuna kadar 300 milyona ulaşmasını, bunların 200 milyondan fazlasının Huawei cihazı olmasını bekliyor.

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS 2.0 çalışırken görüldü

Huawei Yapay Zeka ve Akıllı Her Sahne İş Departmanı Başkan Yardımcısı Yang Haisong, Shenzhen merkezli şirketin yeni işletim sisteminin müşterilere yeni hizmetler sunmak amacıyla kullanılabilmesi için uygulama ve donanım geliştiricileriyle işbirliği yapacağını söyledi.

Analistler, HarmonyOS'u Google'ın Android ve Apple'ın iOS işletim sistemlerine bir alternatif olarak görüyor.

Çin'de ev aletleri, spor ve sağlık, seyahat, eğlence ve eğitimin de aralarında bulunduğu birçok sektör, HarmonyOS'un lansmanını memnuniyetle karşıladı.

Çin'in önde gelen ev aletleri üreticisi Midea Group, Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada yıl sonuna kadar HarmonyOS ile çalışan 200 kadar yeni ürünü pazara süreceğini bildirmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!