Xiaomi’den yeni şarj teknolojisi

Xiaomi, yeni bir şarj teknolojisi için patent başvurusunda bulundu. Ses odaklı şarj teknolojisinin özellikleri patent başvurusunda ortaya çıktı.

Xiaomi’den yeni şarj teknolojisi
Xiaomi’den yeni şarj teknolojisi
GİRİŞ 20.06.2021 10:16 GÜNCELLEME 20.06.2021 10:16

Xiaomi geçtiğimiz haftalarda 200W hızlı şarj teknolojisi HyperCharge’ı tanıtmıştı. Şirket şimdi de sesle şarj dolumu sağlayan bir teknoloji için patent başvurusunda bulundu.

Xiaomi, yeni şarj özelliği için CNIPA’a (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) patent başvurusunda bulundu. Patent, bu yeni teknolojiyle ilgili bazı önemli detayları ortaya çıkarıyor.

Yerli üretim Xiaomi Redmi 9T uygun fiyatla satışa sunulduYerli üretim Xiaomi Redmi 9T uygun fiyatla satışa sunuldu

Xiaomi HyperCharge teknolojisiyle rekor kırdıXiaomi HyperCharge teknolojisiyle rekor kırdı

ÇEVRE SESLERİNİ ELEKTRİĞE ÇEVİREBİLİR

Xiaomi, cihazları şarj etmek için ses ve diğer bileşenleri kullanan ve asıl detayların önümüzdeki yıllarda ortaya çıkması beklenen yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Patent, ses şarjının yanı sıra bir enerji depolama cihazı ve bir elektronik cihazı da içeriyor.

Ses şarj cihazının patent açıklamasına baktığımızda, çevresel titreşimleri mekanik titreşime dönüştürmek için ses toplama cihazı, çok sayıda enerji dönüştürme cihazı ve bir güç dönüştürme cihazının bu sistemde yer aldığı görülüyor. Xiaomi’nin patenti ayrıca elektronik cihazın bu mekanik titreşimi alternatif akıma (AC) dönüştüreceğini belirtiyor. Güç dönüştürme cihazı kullanılarak da alternatif akımın (AC), doğru akıma (DC) dönüştürülmesi bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KDV hilesiyle büyük soygun
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü