Xiaomi sinema sektörüne de giriyor

Teknoloji devi Xiaomi, kendi film stüdyosunun kapılarını açtı. Xiaomi bu stüdyoda akıllı telefonlar ile filmler çekmeye başlayacak.

Xiaomi sinema sektörüne de giriyor
Xiaomi sinema sektörüne de giriyor
GİRİŞ 22.06.2021 14:03 GÜNCELLEME 22.06.2021 14:03

Xiaomi, ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Bilgisayardan, arabaya kadar pek çok farklı yatırımı olan şirket, oldukça ilginç bir alana giriyor.

Eğlence sektörüne yatırım yapma kararı alan Xiaomi, film stüdyosu kurma kararı aldı. Stüdyoya ait hesap, Çin’in Twitter‘ı olarak bilinen Weibo‘da ortaya çıktı.

Samsung, Huawei ve Xiaomi telefonlarda görülen Google sürekli duruyor hatası çözüldüSamsung, Huawei ve Xiaomi telefonlarda görülen Google sürekli duruyor hatası çözüldü

Xiaomi’den yeni şarj teknolojisiXiaomi’den yeni şarj teknolojisi

Weibo’da ortaya çıkan Xiaomi film stüdyosu, adından da anlaşılacağı üzere içerik oluşturmayı hedefleyecek. Ancak standart film stüdyolarından biraz farklı olacak. Akıllı telefonlarının kamera performansını göstermek isteyen şirket, kendi ürünlerini kullanarak kısa filmler üretecek. Proje Xiaomi Creator programının bir parçası olarak başlatıldı.

 

APPLE DA BENZER BİR GİRİŞİM BAŞLATMIŞTI

Geçmişte benzer bir çalışma da Apple‘dan gelmişti. iPhone‘lar ile üç dakikalık kısa filmler çeken ABD’li teknoloji devi, bunu telefonlarının tanıtımında kullandı. Şimdi se Xiaomi bu örneği takip ediyor gibi görünüyor. Her ne kadar akıllı telefon kameraları, profesyonel kameralar kadar güçlü olmasa da, kullanıcılara fotoğrafçılık ve videografi için daha ucuz ve daha erişilebilir bir seçenek sunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!