5G Yerli Ürünler Lansmanı bugün gerçekleşiyor

TÜBİTAK, BTK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ortak gerçekleştireceği 5G Yerli Ürünler Lansmanı bugün gerçekleşecek.

5G Yerli Ürünler Lansmanı bugün gerçekleşiyor
5G Yerli Ürünler Lansmanı bugün gerçekleşiyor
GİRİŞ 23.06.2021 09:41 GÜNCELLEME 23.06.2021 09:41

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yerli 5G projesi kapsamında geliştirilen ürün prototiplerinin tanıtılacağı 5G Yerli Ürünler Lansmanı tarihi açıkladı. TÜBİTAK ve BTK tarafından desteklenen projenin lansmanında yerli ve milli üretim 5G ürünleri tanıtılacak.

Dr. Ömer Fatih Sayan Mayıs ayında sanal ortamda düzenlenen CloudTalk etkinliğine misafir oldu. Ülkemizde geliştirilen yerli bilişim teknolojilerine ve bu alandaki çalışmalara değindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ortaklığında TÜBİTAK’ın finansal destekleriyle hayata geçirilen 5G projesinin ilk fazının Mart ayında tamamlandığını açıkladı.

Dün gece sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Ömer Fatih Sayan, proje kapsamında geliştirilen tüm yerli 5G prototiplerinin bugün tanıtılacağını açıkladı. Sayan bunun ülkemiz adına büyük bir heyecan olduğunu belirterek şu paylaşımı yaptı:

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan geçtiğimiz günlerde 5G için de tarih vermişti. Resmi Twitter hesabı üzerinden Türkiye Teknoloji Buluşmaları konuşmasına ait kısa bir video paylaşan Sayan, programda ifade ettiği bilgileri tweet olarak da ekledi. Bakan Yardımcısı şu ifadelerle 5G teknolojisinin Türkiye’ye geleceği tarihi bildirdi:

Dr. Ömer Fatih Sayan, 5G’ye yönelik çalışmalar arasında şebekelerimizin yerlileştirilmesinin en önemli öncelikler içerisinde olduğunu aktardı. Bu doğrultuda hayata geçen Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi’nin ilk demolarının Mart sonu itibariyle tamamlandığını hatırlattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi