Instagram’a içerik üreticileri sevindirecek özellik geliyor

Instagram’ın bilgisayar versiyonuna uzun yıllardır gelmesi beklenen özellik ufukta göründü. Paylaşılan ekran görüntülerine göre artık Instagram’ın tarayıcı sürümünden paylaşım yapılabilecek.

Instagram’a içerik üreticileri sevindirecek özellik geliyor
Instagram’a içerik üreticileri sevindirecek özellik geliyor
GİRİŞ 25.06.2021 15:43 GÜNCELLEME 25.06.2021 15:43

Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, bildiğiniz gibi resmi olarak yalnızca mobil uygulama üzerinden gönderi paylaşmanıza izin veriyor.

Ancak kullanıcılar, bilgisayarlara Android emülatör yükleyerek veya Chrome'un 'incele' özelliğini kullanarak, bilgisayardan gönderi paylaşabiliyor.

Instagram’daki hayvanlara yardım kampanyasına dikkat!Instagram’daki hayvanlara yardım kampanyasına dikkat!

Instagram gönderileri 'Keşfet'e nasıl düşüyor? Instagram CEO'su açıkladıInstagram gönderileri 'Keşfet'e nasıl düşüyor? Instagram CEO'su açıkladı

INSTAGRAM'A MASAÜSTÜ SÜRÜMDEN YÜKLEME YAPILABİLECEK

Her ne kadar bilgisayardan Instagram'a fotoğraf ve video yüklemenin farklı yolları olsa da bu özellik henüz resmi olarak uygulamadada yok. Daha önce, bilgisayardan fotoğraf yükleme özelliğinin test edildiğini sizlerle paylaşmıştık.

Yeni paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin çok yakında kullanıma sunulacağını gösteriyor.

ÖZELLİĞİN EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi tarafından yapılan açıklamalara göre Instagram, sınırlı sayıda kullanıcı ile masaüstü sürümden fotoğraf yükleme özelliğini test ediyor.

Yeni güncellemeyle birlikte, tarayıcıdan Instagram'a giren kullanıcıların karşısına gönderi paylaşma simgesi (+) çıkacak.

Daha sonra ise kullanıcıya, 1:1 (kare), 4:5 (dikey) ve 16 9 (yatay)  resim formatını seçme fırsatı verilecek.

Ardından filtre ekranından sonra gönderi yazısı oluşturulup, paylaşım yapılabilecek. Yeni özelliğin ne zaman yayınlanacağı ise şimdilik bilinmiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular