Telegram sonuda WhatsApp’taki özelliği getirdi

Telegram, uzun süredir beklenen grup görüntülü görüşme özelliğini iOS, Android ve Masaüstü versiyonları için kullanıma sundu. WhatsApp’ta uzun süredir bulunan bu özelliğin geçtiğimiz yıl Telegram’a gelmesi bekleniyordu.

Telegram sonuda WhatsApp’taki özelliği getirdi
Telegram sonuda WhatsApp’taki özelliği getirdi
GİRİŞ 26.06.2021 13:30 GÜNCELLEME 26.06.2021 13:34

Telegram, uzun bir süredir merakla beklenen grup görüntülü görüşme özelliğini iOS, Android ve masaüstü sürümünde kullanıma sunduğunu duyurdu. Kullanıcıların artık, Telegram’da gerçekleştirdikleri sesli görüşmeleri görüntülü görüşmeye çevirebileceği ifade edildi.

Rusya'dan Facebook ve Telegram’a 27 milyon ruble para cezasıRusya'dan Facebook ve Telegram’a 27 milyon ruble para cezası

Telegram kurucusundan iPhone kullanıcıları dijital köle açıklamasıTelegram kurucusundan iPhone kullanıcıları dijital köle açıklaması

30 KİŞİYE KADAR DESTEKLİYOR

Aktarılan detaylara göre; kullanıcılar, Telegram gruplarında görüntülü görüşme yaparken ekranlarını katılımcılarla paylaşabiliyor. Bununla birlikte; ekranını paylaşan katılımcının, aynı anda kamerasını açık tutma seçeneği de bulunuyor. Ayrıca belirli bir kişinin kamera görüntüsü, yeni kişiler görüşmeye katılsa dahi ekranda daima önde ve merkezde kalacak şekilde sabitlenebiliyor.  

Şu anda grup görüntülü görüşmeler, sesli görüşmelerde olduğu gibi 30 kişiye kadar katılımcıyı destekliyor. Fakat Telegram, söz konusu sayının yakın zamanda artırılacağına işaret ediyor. Platformdaki sesli görüşme özelliğinin, kısa bir süre içerisinde canlı etkinlikleri desteklemeye başlayacağı da biliniyor.

TABLET VE BİLGİSAYARDA DA KULLANILABİLECEK

Kullanıcılar; güncel olarak grup video görüşmelerine telefonlarından, tabletlerinden veya bilgisayarlarından katılım sağlayabiliyor. Tablet ve bilgisayarda, grup görüntülü görüşmeler için ek bir pencere açılıyor ve katılımcılar böylece, görüşmedeki her detayı çok daha rahat bir şekilde görebiliyor. Tabletlerde, hem katılımcıların kameraları hem de görüşmedeki herkesin bir listesinin görülebilmesi için yan panel üzerinden bölünmüş ekran görünümü seçeneğine de erişilebiliyor.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı