Musk parazitlerin insanları yöneteceğini iddia etti

Elon Musk, bir parazitin insan beynini kontrol edeceğine dair ilginç açıklamalarda bulundu. Toksoplazmoz isimli parazit insanlarda çeşitli sorunlara neden olabiliyor.

Musk parazitlerin insanları yöneteceğini iddia etti
Musk parazitlerin insanları yöneteceğini iddia etti
GİRİŞ 04.07.2021 11:27 GÜNCELLEME 04.07.2021 11:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elon Musk, son olarak bir paylaşımında toksoplazmoz parazitinin insan beynini yeneceğini iddia etti. Bilim insanları bu parazite sahip insanların daha fazla risk alma davranışları sergilediklerini bulmuştu.

Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’da ilginç bir paylaşım yaptı. Ünlü iş insanı, “Toksoplazmoz, fareleri, sonra kedileri ve ardından kedi videoları çeken insanları enfekte ediyor.” dedi. Ardından ise, “AI çalışmaları İnternet kedi videolarıyla insanüstü zeka eğitimini başardı. Böylece toksoplazmozu kaderimizin gerçek söz sahibi yapıyor.” şeklinde devam etti.

Elon Musk iki defa Dogecoin paylaşımı yaptı, umduğunu bulamadıElon Musk iki defa Dogecoin paylaşımı yaptı, umduğunu bulamadı

Elon Musk'ın doğum günü için uzaya Dogecoin yolladılarElon Musk'ın doğum günü için uzaya Dogecoin yolladılar

TOKSOPLAZMOZ HAYVANLARIN ZİHNİNİ ETKİLİYOR

İlk bakışta bu SpaceX’in milyarder kurucusundan şaka amaçlı tweetleri gibi görünüyor. Ama bunda bir miktar gerçek var. Toksoplazmoz, tipik olarak sıçanları ve fareleri enfekte eden tek hücreli bir parazittir. Bilim insanlarına göre parazit, kemirgenlerin zihinlerini etkiliyor. Ardından kedilerde ve insanlarda korkularını kaybetmelerine neden oluyor.

RİSK ALMAYI ARTIRABİLİR

Bu yeni cesur fareler kedilere yaklaşacak, yenecek ve paraziti daha sonra insanlara ileten kedilere aktaracak. Aslında kedilerle simbiyotik bir ilişki içinde. İnsanları ne kadar etkilediğine dair çalışmalar mevcut. LiveScience’daki bir makale, toksoplazmoz sahibi kişilerin daha fazla risk alma davranışı sergileyebileceğini öne sürdü.

TÜRKİYE VE ÇEKYA’DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR

Çekya’da yaklaşık 600 kişiye ve Türkiye’de 370 kişiye bakan bir araştırma da var. Çalışma, toksoplazmoz testi pozitif çıkanların genel olarak bir araba kazası geçirme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. Elon Musk fikrini parazitle ilgili bu tür çalışmalara dayandırıyor.

YORUMLAR 1
  • Unknown 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu anksiyetenin de tedavisi demek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'