TikTok'un alameti farikası satışa sunuldu

TikTok, kendisini sosyal medya devi haline getiren yapay zeka algoritmasını satışa çıkardı. ByteDance tarafından satışa sunulan algoritma, kullanıcıların beğendikleri içeriklere göre tavsiyelerde bulunuyor.

TikTok'un alameti farikası satışa sunuldu
TikTok'un alameti farikası satışa sunuldu
GİRİŞ 05.07.2021 10:26 GÜNCELLEME 05.07.2021 10:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TikTok sürekli olarak kullanıcıların akımlarıyla ilgili skandal haberlerle gündeme gelse de dünyanın en hızlı büyüyen sosyal medya platformu olmayı başardı. TikTok’un bu başarısının asıl mimarı olan yapay zeka algoritması çatı şirket ByteDance tarafından satışa sunuldu.

TikTok içerik süresini uzatıyorTikTok içerik süresini uzatıyor

TikTok 7 milyondan fazla hesabı kaldırdıTikTok 7 milyondan fazla hesabı kaldırdı

2021’de en çok bu uygulamaları indirdik2021’de en çok bu uygulamaları indirdik

TikTok’un sahibi olan ByteDance firması, TikTok platformunda kullanılan yapay zekâ algoritmasını diğer şirketlere satmaya başladı. Bu yapay zekânın asıl amacı, kullanıcıların beğendikleri içeriklere göre onlara farklı içerikler tavsiye etmesiydi.

TİKTOK ALGORİTMASINI SATIN ALAN ŞİRKETLER

Financial Times’ın hazırladığı rapora göre ByteDance, bu yapay zekâ algoritmasını şu anda birkaç firmaya satmış durumda. Bu algoritmayı satın alan firmalar ise ABD kökenli moda uygulaması Goat, Singapur kökenli seyahat sitesi WeGo, Endonezya kökenli alışveriş uygulaması Chilibeli ve Hindistan kökenli sosyal oyun platformu GamesApp.

Pekin merkezli şirket ByteDance, bu yapay zekâ sistemini satmak için şirket içinde BytePlus adını verdiği özel bir bölüm oluşturdu. Şirketin web sitesinde yer alan bilgilere göre BytePlus, bu yapay zekâ algoritmasını istediğiniz gibi düzenlemenize imkân veriyor. Ayrıca özel video efektleri, veri analiz araçları ve konuşmayı yazıya döken bir yazılım da BytePlus tarafından satılıyor.

 

YORUMLAR 1
  • xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki yeni bir algoritma çıkmış. bu yıllardır yok mu zaten ?. yoksa da ne diyim artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü