LinkedIn hacker’ı: ‘700 milyon kullanıcı verisini eğlence için çaldım’

Geçtiğimiz ay LinkedIn’e siber saldırı gerçekleştiren ve 700 milyon kullanıcının verilerini çalan hacker ilginç açıklamalarda bulundu. Hacker 700 milyon kişiye ait verileri sadece eğlence için çaldığını söyledi.

LinkedIn hacker’ı: ‘700 milyon kullanıcı verisini eğlence için çaldım’
LinkedIn hacker’ı: ‘700 milyon kullanıcı verisini eğlence için çaldım’
GİRİŞ 15.07.2021 12:57 GÜNCELLEME 15.07.2021 12:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

BBC'ye konuşan Tom Liner takma ismini kullanan bilgisayar korsanı geçtiğimiz ay 700 milyon LinkedIn kullanıcısına ait veri tabanını “eğlence olsun diye” hackledi. Bilgisayar korsanı bu verileri daha sonra yaklaşık 5 bin dolar karşılığında satışa sunmuştu. Bu tür olaylara sosyal medyada veri kazıma ismi veriliyor.

Linkedin'den 700 milyon kişinin verileri çalındıLinkedin'den 700 milyon kişinin verileri çalındı

Herkesin görebileceği şekilde açık olan profillerimizdeki temel bilgilerin korunmasıyla ilgili tartışma bu olay sonrasında alevlendi.

LinkedIn’i hackleyen Tom Liner çaldığı verilerle ilgili olarak bir hacker forumunda şu mesajı paylaşmıştı, “Selam, elimde 2021’e ait 700 milyon kayıt var”

Bu paylaşımın içinde milyonlarca LinkedIn kullanıcı verisinin bir kopyasına ait bir link ve başka bilgisayar korsanlarının veri tabanı için teklif verebileceği bir davetiye bulunuyordu.

VERİ KAZIMA VAR VERİ İHLALİ YOK

Açıklamada, "Bu, LinkedIn'in veri ihlali değildir ve LinkedIn üyelerine ait hiçbir özel bilgi ifşa edilmemiştir. LinkedIn'den veri kazımak ise bizim Hizmet Kullanım Şartlarımız'ın bir ihlalidir ve üyelerimizin gizliliğinin korunması için sürekli olarak çalışmayı sürdürüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Nisan ayında benzer bir olayla sarsılan Facebook da, meseleyi bir veri kazıma olayı olarak niteleyerek konuyu kapamıştı.

Ancak bilgisayar korsanlarının bu veri tabanlarından ciddi paralar kazanıyor olması bazı siber güvenlik uzmanlarını kaygılandırıyor.

700 MİLYON KİŞİLİK VERİ 5 BİN DOLAR

Bilgisayar korsanlarının dünyasında bu verilerin satışa açılması elbette büyük tartışma yarattı.

Tom lakaplı bu bilgisayar korsanı elindeki çalıntı verileri, 'birçok' mutlu müşteriye yaklaşık 5 bin dolara sattığını söylüyor.

Müşterilerinin kim olduğunu ve neden bu bilgileri satın almak istediğini anlatmasa da, daha ileri düzeyde ve kötü niyetli bilgisayar korsanlığı için verilerin kullanılıyor olabileceği yorumunu yapıyor.

KAYNAK: BBCTURKCE, HABER7
YORUMLAR 3
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji ile kul hakkı olayı rekor kırmaya başladı 700 milyon kişiye kul hakkı borcu vaybe öde ödeyebilirsen
    Cevapla
  • adem akarsu 2 yıl önce Şikayet Et
    oh ohh ohhh negüzel rahatlamış mı bari...
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğlence olsun diye buna 700.000 kırbaç vursalarmış ya, dingil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak