Biden ile Facebook arasında 'İnsanları öldürüyorlar' gerilimi

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya platformlarının Kovid-19 aşılarına karşı yanlış bilgileri yayarak "insanları öldürdüklerini" ifade etti. Facebook ise, Biden'ın çıkışına yanıt vererek, "Bu sözler gerçeklere dayanmayan suçlamalar" dedi.

Biden ile Facebook arasında 'İnsanları öldürüyorlar' gerilimi
Biden ile Facebook arasında 'İnsanları öldürüyorlar' gerilimi
GİRİŞ 17.07.2021 06:33 GÜNCELLEME 17.07.2021 06:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, sosyal medya platformlarını eleştirerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve aşılar konusunda yanlış bilgiler yaydıklarını, bunun da aşılama oranlarını düşürdüğünü savundu.

Basın mensubunun, Kovid-19 ve aşıların güvenilirliği hakkında yanlış ve yanıltıcı iddiaların yayılması konusunda Facebook gibi platformlara mesajının ne olduğu yönündeki sorusuna Biden, "İnsanları öldürüyorlar" yanıtını verdi. Biden, mevcut pandeminin "aşılanmayanların pandemisi" olduğunu tekrarladı.

FACEBOOK'TAN YANIT

Facebook, Biden'ın, başta Facebook olmak üzere sosyal medya platformlarında yayılan yanlış bilgilerin Kovid-19 salgını ve aşılar konusunda yanlış bilgiler yaydıklarını ve bunun da aşılama oranlarını düşürdüğü yönündeki çıkışına yanıt verdi.

Şirketin sözcüsü Dani Lever, yaptığı açıklamada, "Gerçeklere dayanmayan suçlamalarla dikkatimizi dağıtmayacağız" ifadelerini kullandı.

Facebook'taki 2 milyar kullanıcının, "Kovid-19 ve aşılar hakkında güvenilir bilgilere" ulaştığını belirten Lever, 3 milyondan fazla kullanıcının da yakınlarında aşı olabileceği yerleri bulmak için platformun "aşı bulma aracını" hizmetini kullandığını kaydetti.

Sözcü, Biden'ın açıklamalarının aksine Facebook'un "hayat kurtarmaya yardımcı olduğunu" savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Master_MİX 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbiriniz,
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bidene ilk defa hak verdim,Facebook,Twitter, İstagram vs. fesat yuvasıdır,yok edilmeleri gerekir. Ancak bu konu Bideni aşar, siyonizmin propaganda aracı olduklarından katlanacak ,mecbuuur.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan karşı oyun kavgası Facebook u yasaklayın doğru diyo ABD hariç her yerde...? Yemezler hayvan terli...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!