3.8 milyar telefon numarası sızdırıldı

Clubhouse veri tabanına sızan saldırganlar 3.8 milyar telefon numarasını açığa çıkardı. Dünya nüfusunun yarısına eşit miktarda telefon numarası internette satışa çıkarıldı.

3.8 milyar telefon numarası sızdırıldı
3.8 milyar telefon numarası sızdırıldı
GİRİŞ 24.07.2021 17:04 GÜNCELLEME 24.07.2021 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Clubhouse son zamanların en büyük siber saldırısına maruz kaldı. İnternet dünyasında gün geçmiyor ki yeni bir siber saldırı duymayalım. Organizasyonlara yapılan bu saldırılar haliyle milyonlarca veya milyarlarca kullanıcının verileri ortalığa saçıyor. Clubhouse saldırısı ise kolay kolay unutulmayacak gibi.

Çin, Microsoft iddialarını kabul etmediÇin, Microsoft iddialarını kabul etmedi

Mobil taksi uygulaması Didi'ye soruşturmaMobil taksi uygulaması Didi'ye soruşturma

Siber saldırıyı gerçekleştiren kişinin bir forumda paylaştığı ilan

3 800 000 000 NUMARA SATIŞA ÇIKIYOR

Kısa süre önce paylaşılan bilgilere göre Clubhouse veritabanından 3.8 milyar civarında telefon numarası çalınmış. Bunlar arasında mobil, sabit ve kurumsal telefon numaraları da yer alıyor. Clubhouse elbette bu kadar üyeye sahip değil ancak bir kişi telefon numarası ile üye olduktan sonra rehberindeki diğer numaraları üye olmasa da tarayarak veri tabanına ekliyor. İşin ilginç tarafı bunları puanlıyor ve ne kadar Clubhouse üyesinin rehberindeyse puanı o kadar yükseliyor. Bu sistemin pek çok sosyal medya ağı tarafından uygulandığı belirtiliyor.

AÇIK ARTIRMAYA SUNACAK

Veri tabanını çalan kişi 4 Eylül tarihinde bir açık arttırma yapacak. Sızıntı paketinin çok özel olduğunu ve Google’ın 23. kuruluş yıl dönümüne denk geldiğini belirtiyor. İspat açısından da Japonya’ya ait 83 milyon telefon numarası içeren bir paketi indirmeye sunmuş. Büyük bir skandala yol açacak sızıntı için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR 1
  • Trakyali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cep tel tasimaktan daha tehlikeli baska bir sey olmayacak, cok yakin bir zamanda!...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi