iPhone 13 serisi için kötü haber

Apple yetkilisi, iPhone 13 bekleyen tüketiciler için kötü haberi verdi. Yeni modellerin tanıtım tarihi çip krizi nedeniyle gecikebilir.

iPhone 13 serisi için kötü haber
iPhone 13 serisi için kötü haber
GİRİŞ 30.07.2021 14:08 GÜNCELLEME 30.07.2021 14:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küresel çapta yaşanan çip krizi akıllı telefon üreticilerini sarsmaya devam ediyor. Huawei ve Samsung gibi dev markalar yeni ürünlerini çip krizi nedeniyle beklenen tarihlerde piyasaya sürememişti.

iPhone satışları Apple’a rekor getirdiiPhone satışları Apple’a rekor getirdi

WhatsApp, iPhone’dan Android’e sohbet geçmişini taşımayı kolaylaştırdıWhatsApp, iPhone’dan Android’e sohbet geçmişini taşımayı kolaylaştırdı

Benzer bir durum Apple'ın da başına geldi. Firmanın Eylül ayında tanıtması beklenen ve Ekim ayında satışa sunacağı düşünülen iPhone 13 ve yeni nesil iPad modellerinde gecikme olacak.

APPLE YETKİLİSİ TEDARİK SORUNUNU DİLE GETİRDİ

Konuyla ilgili açıklama Apple'ın üst düzey yöneticilerinden biri olan CFO Luca Maestri tarafından verildi. "… Eylül çeyreğindeki tedarik sorunlarının Haziran çeyreğinde yaşadığımızdan daha büyük olmasını bekliyoruz. Çip tedariği sorunu öncelikle iPhone ve iPad'i etkileyecek."

Anlaşılan o ki iPhone 13 ve yeni model iPad cihazları önümüzdeki Eylül ayında tanıtılsa bile piyasaya sürülmesi yıl sonunu bulacak. Geçen yıl da benzer bir durum yaşan Apple'ın bu sorunu biraz gecikmeli de olsa aşması bekleniyor. Ancak şu bir gerçek: iPhone 13 muhtemelen Ekim ayında piyasaya sürülemeyecek. Markanın gelirlerinin büyük bir kısmı iPhone modellerinden geliyor.

Apple'ın Eylül ayında birden fazla iPhone 13 modeli tanıtması bekleniyor. Bunlar arasında Pro ve Pro Max modelleri olduğu gibi Mini modelinin de yer alacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR 2
  • Applemania 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüh tam da 5 yıldır bunun için para biriktiriyordum. Yazıklar olsun sana eyypıll!
    Cevapla
  • RAmazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah vah ne yaparız artık geç kalırsa mazallah kafayı yeriz bir an önce halledin krızı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'