Paint efsanesi Windows 11 ile geri dönüyor: İlk fotoğraflar paylaşıldı

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11 ile Paint efsanesi geri dönüyor. Tasarım ve dokunmatik deneyimini artırmaya yönelik yeni özelliklere kavuşan Paint ve Fotoğraflar uygulamalarına ait görseller paylaşıldı.

Paint efsanesi Windows 11 ile geri dönüyor: İlk fotoğraflar paylaşıldı
Paint efsanesi Windows 11 ile geri dönüyor: İlk fotoğraflar paylaşıldı
GİRİŞ 03.08.2021 10:21 GÜNCELLEME 03.08.2021 10:21

Microsoft, Windows 11'in beta versiyonunu kullanıcılara sunuyor ancak gelecekte sunulacak yeni tasarım değişiklikleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Windows’ta bulunan Paint ve Fotoğraflar uygulamalarının yeni tasarımları, Windows’un Unsplash sayfasında ortaya çıktı. Uygulamalar, Windows 11 ile gelen Fluent Design tasarım dili ile modern bir görünüm kazanıyor.

Windows 11 herkese açık beta sürümü yayınlandıWindows 11 herkese açık beta sürümü yayınlandı

Windows 11 erişim tarihi belli olduWindows 11 erişim tarihi belli oldu

PAINT YENİ ÖZELLİKLERE KAVUŞTU

Uzun yıllar kullanıcıların birçok basit işlerini yerine getiren Paint uygulaması, sahip olduğu şerit bölümünü Dosya, düzenleme ve fırçalar gibi ek özelliklere bırakıyor. Dokunmatik ekran deneyimini arttırmak isteyen Microsoft, yuvarlatılmış köşeler ve geri al, yinele düğmelerinde değişikliğe gidiyor. Windows’ta yer alan Fotoğraflar uygulaması da değişenler arasında yer alırken, görüntü düzenleme seçenekleri fotoğrafın üzerinde bulunan yeni arayüzde yer alacak.

Windows 11 ile geri dönen Paint uygulamasının ekran görüntüsü

TASARIMLAR DEĞİŞİYOR

Windows 11 ile gelecek en önemli iyileştirmeler arasında performans artışı yer alırken Microsoft, Windows'un sahip olduğu Saat, Ses Kaydedici, Hesap Makinesi, Ofis ve Not Defteri uygulamaları da yeniden tasarlıyor. Microsoft, 2017 yılında Paint uygulamasına artık destek vermeyeceğini söylediğinde büyük bir tepki yaratmıştı. Gelen tepkiler ile beraber Microsoft, uygulamanın kaldırılmayacağını ve ücretsiz olarak mağazada bulunacağını söylerek kullanıcıları geri kazanmıştı.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!