Xiaomi teknoloji devleri Apple ve Samsung'u geçti

Avrupa pazarını baz alan ve 2021’in ikinci çeyreği için yayınlanan akıllı telefon satış raporunda Xiaomi teknoloji devleri Apple ve Samsung’u geride bırakarak zirveye yerleşti.

Xiaomi teknoloji devleri Apple ve Samsung'u geçti
Xiaomi teknoloji devleri Apple ve Samsung'u geçti
GİRİŞ 03.08.2021 17:27 GÜNCELLEME 03.08.2021 17:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

International Strategy Analytics, 2021 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Avrupa pazarını baz alan akıllı telefon raporunu yayımladı. Tabloda dikkat çekici bir şekilde Çin menşeili teknoloji şirketi Xiaomi, Güney Koreli rakibi Samsung’u hatırı sayılır bir farkla geride bıraktı.

Xiaomi CEO’su Mi Mix 4 ve Mi Pad 5 lansman tarihini açıkladıXiaomi CEO’su Mi Mix 4 ve Mi Pad 5 lansman tarihini açıkladı

Samsung’u sürpriz bir şekilde geçerek listenin ilk sırasına yerleşen Xiaomi, elde edilen verilere göre akıllı telefon sevkiyatlarını yüzde 67,1 oranında artırmayı başardı. Aynı zaman diliminde Samsung’un ise ancak yüzde 24’lük pazar payına sahip olduğu belirtildi.

AVRUPA PAZARININ DÖRTTE BİRİ XIAOMI'NİN

Strategy Analytics uzmanlarının raporuna göre Xiaomi, Avrupa pazarının en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna yükseldi. Pazarın dörtte birini kontrol ettiği belirtilen şirketin güncel olarak bölgedeki toplam payı yüzde 25,3. Ek olarak Avrupa’da ortalama 12,7 milyon akıllı telefon satışı yaptığı gözler önüne serildi.

Xiaomi Avrupa liderliğini kazanırken, peşinden gelen Samsung ise ikinci sıraya yerleşti. Avrupa pazarının yüzde 24’üne sahiplik eden şirketin akıllı telefon sevkiyatı ise raporlara göre 12 milyon civarında. Analistlerin değerlendirmelerine göre kullanıcılar gün geçtikçte Samsung’tan cayıp alternatif akıllı telefon markalarına yöneliyorlar.

 

YORUMLAR 9
  • Kusadali 2 yıl önce Şikayet Et
    Poco x3pro aldım gerçekten güzel bir telefon
    Cevapla
  • Çavuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum ben de çok şaşırdım bu fiyata bu kalite ..
    Cevapla
  • Hak sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Mi 10 lite aldım, hanıma mi poco f2. İkiside süper verdiğin paranın hakkını fazlasıyla veren marka.
    Cevapla
  • Uzman 2 yıl önce Şikayet Et
    Samsung eski kalitesi yok bide çok pahalı düşüşü sürer
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    dunya eski dunya degil kaliteli olur ise uygun fiat olur ise herkes alir dunyanin parasi ver marka diye iki yil zor gidiyor ya bozuyorlar yada virus ile maf ediyorlar kalitesiz cam pil ileri giden cok son zaman cok tanidik ucuz olani aliyor tabi her ucuz olan da iyi degil uygun fiat olup iyi olan cok dunyanin parasini vermeyin marka diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı