Facebook uçtan uca şifreli WhatsApp mesajlarını okumak istiyor

WhatsApp üzerinden her gün milyarlarca mesaj gönderimi yapılıyor. Facebook, WhatsApp’taki mesaj trafiğini reklam hedeflemede kullanmak için tartışmalı bir açıklamada bulundu.

Facebook uçtan uca şifreli WhatsApp mesajlarını okumak istiyor
Facebook uçtan uca şifreli WhatsApp mesajlarını okumak istiyor
GİRİŞ 06.08.2021 10:05 GÜNCELLEME 06.08.2021 10:09

WhatsApp geçtiğimiz aylarda kullanıcı sözleşmesi nedeniyle büyük tartışmaların ortasında yer almıştı. Çatı şirket olan Facebook yine büyük tartışmalara sebep olacak bir karar vermeye hazırlanıyor. WhatsApp’ın mesaj içeriğini gizleyen uçtan uca şifreleme Facebook’un yapay zekası tarafından aşılabilecek.

WhatsApp son güncellemeyle Instagram'daki özelliğe kavuştuWhatsApp son güncellemeyle Instagram'daki özelliğe kavuştu

WhatsApp, iPhone’dan Android’e sohbet geçmişini taşımayı kolaylaştırdıWhatsApp, iPhone’dan Android’e sohbet geçmişini taşımayı kolaylaştırdı

WhatsApp günlük 2 milyar aktif kullanıcı sayısıyla reklam hedeflemeleri açısından Facebook için bir altın madeni demek yanlış olmaz. Mesajlaşmalarda geçen kelimeler, paylaşılan alışveriş sitesi linkleri veya sorular Facebook için bulunmaz bir veri tabanı oluşturuyor.

ŞİFRELEMEYİ AŞMADAN KELİMELERİ FİLTRELEYECEK

Facebook’un amacı sohbetlerin şifrelerini çözmeden verileri analiz edebilmek. Microsoft, Google gibi devler de bu analiz sistemine büyük yatırımlar yapmaya başladı.

Facebook şimdilik sadece araştırma aşamasında olduğunu belirtiyor ve bunun sonucunda kesin bir şekilde şifreli mesajlara müdahale anlamının çıkmaması gerektiğini ifade ediyor. Yine de bu tarz eylemlerin uçtan uca şifreleme kavramlarını ortadan kaldıracağı bir gerçek ve WhatsApp gbi platformların en büyük pazarlama noktası da ne gariptir ki uçtan uca şifreleme.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var
İsrail'den Lübnan'da SİHA ile suikast: Komutan Şerahbil Ali es-Seyyid şehit oldu