Huawei’nin işletim sistemi HarmonyOS kritik eşiği geçti

Huawei tarafından geliştirilen yeni nesil işletim sistemi HarmonyOS’u kullanan cihaz sayısı 50 milyonu aştı.

Huawei’nin işletim sistemi HarmonyOS kritik eşiği geçti
Huawei’nin işletim sistemi HarmonyOS kritik eşiği geçti
GİRİŞ 09.08.2021 15:16 GÜNCELLEME 09.08.2021 15:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Huawei, ABD ambargoları sonrasında kendi işletim sistemi HarmonyOS’u geliştirmeye başlamıştı. Huawei’nin Android ve iOS’a rakip olarak geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemi birkaç aylık süreçte 50 milyon kullanıcıya ulaşarak kritik eşiği aştı.

Huawei Watch 3 serisi Türkiye’de satışa sunulduHuawei Watch 3 serisi Türkiye’de satışa sunuldu

HarmonyOS işletim sistemli Huawei P50 fotoğrafları sızdırıldıHarmonyOS işletim sistemli Huawei P50 fotoğrafları sızdırıldı

Yayımlanan rapora göre HarmonyOS, 29 Temmuz'da 40 milyon civarı kullanıcıya sahipti. Ancak yalnız bir haftalık süreç, bu işletim sisteminin 10 milyon kullanıcıyla daha tanışmasını sağladı. Üstelik Huawei, işletim sisteminin dağıtımına tüm hızıyla devam ediyor. Bu da HarmonyOS'un, çok yakın bir gelecekte çok daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlamış olacak.

YIL SONU HEDEFİ 200 MİLYON

50 milyon kullanıcı yeni bir işletim sistemi için hiç fena olmasa da Huawei'nin gözü çok daha yükseklerde. Şirket, önümüzdeki yılın ilk yarısına kadar 100 cihaz modeli için HarmonyOS dağıtımının yapılacağını söylüyor. Bu ürünler arasında Huawei ile HONOR'un akıllı telefon ile tabletleri bulunacak. Ayrıca diğer akıllı ürünler de bu işletim sistemiyle kullanılabilir hale getirecek. Huawei, her şeyin yolunda gitmesi durumunda yıl sonuna geldiğimizde, 200 milyon kullanıcıya ulaşacağını söylüyor. Bunun üzerine 100 milyon kullanıcı da üçüncü taraf şirketlerin HarmonyOS'lu cihazlarını kullanıyor olacakmış.

HARMONYOS GÜNCELLEMESİ ALAN AKILLI TELEFONLAR

Huawei geçtiğimiz hafta bir grup cihaz için daha HarmonyOS güncellemesi sunmaya başladı. Huawei ve HONOR'a ait 14 akıllı telefon modeline gönderilen güncellemeler, bugün bile işletim sistemine yeni kullanıcılar kazandırıyor.

Huawei P20

Huawei Mate 10

Huawei-P20 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Huawei nova 5i

Huawei-Mate 10 Porsche Design

Huawei nova 4

Huawei Mate RS Porsche Design

Huawei-nova 4e

Honor X10

Honor 30S

Honor-X10 Max

Honor 30 Youth Edition

Honor Play4

YORUMLAR 1
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    android in kopyası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor