Facebook ve Instagram aşı karşıtlarına savaş açtı

Facebook, bilimden uzak ve tamamen safsatadan ibaret olan aşı karşıtı içerikleri paylaşan kişilerin hesaplarını kapatmaya başladı. Şimdiye kadar yüzlerce aşı karşıtı Facebook ve Instagram hesabı kapatıldı.

Facebook ve Instagram aşı karşıtlarına savaş açtı
Facebook ve Instagram aşı karşıtlarına savaş açtı
GİRİŞ 11.08.2021 11:24 GÜNCELLEME 11.08.2021 11:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyamız son iki yıldır koronavirüs pandemisine karşı büyük bir mücadele içerisinde. Ancak koronavirüs kadar aşı karşıtlığı da büyük bir tehlike olarak öne çıkıyor. Aşı karşıtlarına karşı yaptırım hakkı olan otoriteler gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. 

Milyarlarca kullanıcısı olan Facebook'tan dua isteme özelliğiMilyarlarca kullanıcısı olan Facebook'tan dua isteme özelliği

Facebook, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özellikle de Hindistan, ABD ve Latin Amerika'yı hedef alan bir grup aşı karşıtının hesabının kapatıldığını açıklayan platform, bu aşı karşıtlarının yanlış bilgiyi yaymak için her şeyi yaptığını söyledi. Üstelik Rusya merkezli influencer pazarlama ajansı Fazze, bu sürecin bir paydaşıydı. Yapılan incelemelerle, söz konusu yanlış bilgi kampanyasına dahil olan 65 Facebook hesabı ile 243 Instagram hesabı kapatıldı.

AŞI İNSANLARI MAYMUNA ÇEVİRİYOR İDDİASI

Facebook tarafından yapılan açıklamalarda, aşı karşıtlarının ne kadar akılalmaz yollara başvurdukları ifşa edildi. Öyle ki aşı karşıtları, AstraZeneca'nın geliştirdiği koronavirüs aşısının insanları maymuna çevirdiğini söyleyerek, bu konuyla ilgili montaj görüntüler oluşturmuşlar. Yalnızca bununla sınırlı kalmayan grup, hiçbir bilimsel gerçekliği olmayan sayısız yanlış bilginin Instagram ve Facebook'ta yayılmasını sağlamaya çalışmışlar. Facebook yönetimi, sosyal medya fenomenlerinin de dahil olduğu iki yalan haber dalgasının yaşandığını ve bu iki dalganın da bertaraf edildiğini söylüyorlar. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • rdvndgrl 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olmayan olana olan da olmayana saygili olmali bnce işten çkarma stada almama vazi yerlerde restorana olmayanı almama yerine sosyal mesafeli oturma calisma düzeni veya toplum olarak hijyeni saglarsak konu cozulur aslnda avrupa ulkelerinde yaşanan âşi olanlar olmayanlar arasnda bi probleme dogru gitmeyelim insallah
    Cevapla
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte aşının arkasında kimler olduğu ortaya çıkıyor böylece.
    Cevapla
  • davud 72 2 yıl önce Şikayet Et
    içimden geçeni okudun anki kardeş aynen katılıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı