Elon Musk, NASA'nın uzay giysilerine talip oldu

Elon Musk, uzay giysilerinde sorunlar yaşayan NASA'ya seslenerek astronot kıyafetlerinin SpaceX tarafından üretilebileceğini söyledi.

Elon Musk, NASA'nın uzay giysilerine talip oldu
Elon Musk, NASA'nın uzay giysilerine talip oldu
GİRİŞ 11.08.2021 14:11 GÜNCELLEME 11.08.2021 14:11

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, önümüzdeki yıllarda önce Ay'a daha sonra da Mars'a astronot göndermek istiyor.

NASA'nın Artemis ismini verdiği bu projede, SpaceX başta olmak üzere Avrupa Uzay Ajansı ve Japonya Uzay Ajansı gibi kurumlar yer alıyor.

Elon Musk'tan yeni aşı kuralı! Elon Musk'tan yeni aşı kuralı!

SpaceX uzaya reklam panosu kuracakSpaceX uzaya reklam panosu kuracak

CNBC’den Michael Sheetz'in haberine göre, 2024'te Ay yüzeyine inmeyi planlayan NASA, bütçe ve diğer teknik sorunlar nedeniyle astronot kıyafetlerini yetiştiremeyecek.

SPACEX UZAY KIYAFETLERİNİ ÜRETEBİLİR

Çıkan haberler üzerine bir paylaşım yapan Elon Musk, NASA'nın uzay kıyafetlerinin SpaceX tarafından yapılabileceğini söyledi.

Şimdiye kadar NASA, SpaceX ile yaptığı anlaşmalardan oldukça tasarruf etmişti. Örneğin SpaceX, bu yılın başlarında Jüpiter’in uydularından birine bir araç fırlatması için NASA'nın, Falcon Heavy roketini kullanmasına izin vermişti. Bu sayede NASA, yüz milyonlarca dolar tasarruf etmişti.

Planetary Society’de uzay politikası analisti olan Casey Dreier, “Bu fiyat ile bu fırlatma kabiliyetine sahip olmak; özellikle NASA’nın insanlı uzay uçuşu için çok fazla tasarruf sağlıyor.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı