iPhone 13 kamera özellikleri sızdırıldı

Apple'ın önümüzdeki ay tanıtmaya hazırlandığı iPhone 13 serisiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bloomberg'de yeni iPhone'ların video çekimlerinde portre modu özelliği olacağı iddia edildi.

iPhone 13 kamera özellikleri sızdırıldı
iPhone 13 kamera özellikleri sızdırıldı
GİRİŞ 11.08.2021 16:16 GÜNCELLEME 11.08.2021 16:16

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Apple'ın muhtemelen iPhone 13 serisi olarak adlandırılacak olan amiral gemisi iPhone'ları, yeni bir video portre modunun bir parçası olarak çekimlerin arka planlarını otomatik olarak bulanıklaştırabilecek.

Bu “Sinematik Video” özelliğinin, bu yılki iPhone'lara gelen üç büyük yeni kamera özelliğinden biri olduğu söyleniyor. Diğer ikisi, ProRes video kaydı desteği ve fotoğraflar için yeni düzenleme seçenekleri idi.

Apple'dan fotoğraf tarama yazılımı hakkında açıklamaApple'dan fotoğraf tarama yazılımı hakkında açıklama

Apple’a patent davası açıldıApple’a patent davası açıldı

Bu yeni özellik iyileştirmeleri bu yılki telefonlar için de yolda olabilir. Geçen Kasım ayında, güvenilir Apple analisti Min-Chi Kuo, telefonların ultra geniş kameralarının geliştirileceğini ve düşük ışıkta daha iyi fotoğrafçılık için daha geniş bir diyafram açıklığına sahip olabileceğini açıklamıştı.

IPHONE 13 İÇERİK ÜRETİCİLER İÇİN YENİ FORMATLARI DESTEKLEYECEK

ProRes desteği, video editörleri için özellikle yardımcı olacak ve bir kez çekildikten sonra çekim üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayacak bir özellik. Söylentilere göre bu özelliğin gelişi, geçen yıl Apple'ın iPhone serisine fotoğrafları düzenlerken daha fazla esneklik sağlayan ProRAW desteğinin eklenmesinden sonra olabilir.

Fotoğraflar söz konusu olduğunda Apple, Bloomberg'e göre bu yılki iPhone'ların, kullanıcıların fotoğraflarına uygulamak için bir stil seçmelerine olanak tanıyan yeni bir filtre stili düzenleme özelliğine sahip olacağını bildirdi. Bir filtreden farklı olarak, yeni özellik değişiklikleri tüm çekimde aynı şekilde değil, fotoğraflardaki belirli öğelere uygulanayacak.

IPHONE 13 EKRANIYLA BİR İLK OLACAK

Ayrıca Bloomberg, Telefonların daha hızlı yenileme hızlarına sahip olabileceğini söylüyor ve bu yılki Pro modellerinin 120Hz LTPO ekranlara sahip olabileceğine dair bir söylenti de mevcut. Yeni gelecek tüm iPhone 13 modellerinde daha küçük ekran çentikleri ve yeni bir A15 çipi ile geleneksel işlem gücü artışı da olabilir. Ancak Bloomberg, bu yılki güncellemelerin ve yeni modellerin “mütevazı” olacağını ve geçen yıl gördüğümüzle aynı model ve ekran boyutları çeşitliliği olacağını da belirtti.

Rapora göre, yeni iPhone'ların ne zaman duyurulacağı henüz net değil. Ancak Apple, amiral gemisi telefonlarını her yıl Eylül ayında duyurma geleneğine sahip. (istisna olarak geçen yıl, pandemi nedeniyle Ekim ayında duyurulmuştu). Tanıtılması beklenen diğer yeni Apple ürünleri arasında yeni Apple Silikon destekli MacBook Pro'lar, Apple Saatler, AirPod'lar ve iPad'ler yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!