Twitter’dan mavi tik bekleyenlere kötü haber

Twitter, onaylı hesaplara verdiği mavi tik vermeye başladığını resmi olarak duyurmuştu. Ancak yeni yaşanan bir gelişmeyle Twitter, ‘mavi tik’ programını durdurma kararı aldı.

Twitter’dan mavi tik bekleyenlere kötü haber
Twitter’dan mavi tik bekleyenlere kötü haber
GİRİŞ 14.08.2021 14:40 GÜNCELLEME 14.08.2021 14:40

Kısa süre önce mavi tik özelliğini yeniden aktif hale getiren sosyal medya platformu Twitter'dan kullanıcılarına kötü haber geldi.

Twitter, Bir hesabın gerçek, kayda değer ve aktif olduğunu gösteren mavi tik projesinde geri adım atma kararı aldı. Sürecin durdurulmasının nedeni ise güvenlik endişelerine dayanıyor.

Kullanıcılarının mavi tik işareti alanların arasına girmelerine izin veren başvuru ve inceleme süreci üzerinde çalışması gerektiğini söyleyen Twitter, doğrulama programının genişletilmesini durdurduğunu açıkladı.

TWİTTER MAVİ TİK PROGRAMI YENİ KİŞİLERİ ALMAYACAK

Yeni kişilerin doğrulama için başvurmalarını askıya alacak olan bu karar, Twitter'ın spam gönderiler yapan bazı hesapların yanlışlıkla doğrulandığını kabul etmesinden sonra alındı.

Gerçekten mavi tik alması gereken hesaplar alamıyor, almaması gereken hesaplar mavi tike sahip oluyordu. Sosyal medya devi, şimdi bu problemi çözmeye çalışıyor.

Yeni uygulama, daha önceden mavi tik başvurusunda bulunmuş kişileri etkilemeyecek. Eğer sistemin kaldırılmadan önce başvuruda bulunduysanız şirket hala size mavi tik verebilir.

MEVCUT BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLECEK

Bu konuyla ilgili olarak Twitter Verified, mevcut başvuruları incelemeye devam edeceğini söyledi. Bu nedenle dondurma girişimi, yeni kişilerin başvurmasını engelliyor.

Sosyal medya platformu, hesapları doğrulanabilir olarak kabul etmek için kullandığı kriterlerde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Ancak bir Twitter sözcüsü, The Verge'e yaptığı açıklamada önümüzdeki birkaç hafta içinde başvuruların alınmasına devam edileceğini bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi