Facebook ve Instagram aşı karşıtlarına savaş açtı: 20 milyon paylaşım silindi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sonrası Facebook ve Instagram Covid-19 ve aşı çalışmalarına ilişkin yanlış bilgilerle savaşmaya başladı. Son olarak 20 milyon gönderinin Facebook ve Instagram’dan silindiği açıklandı.

Facebook ve Instagram aşı karşıtlarına savaş açtı: 20 milyon paylaşım silindi
Facebook ve Instagram aşı karşıtlarına savaş açtı: 20 milyon paylaşım silindi
GİRİŞ 19.08.2021 14:29 GÜNCELLEME 19.08.2021 14:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Facebook, pandeminin başlangıcından beri bilgi kirliliğinin en yoğun olduğu platformlardan birisi. İnsanların bilip bilmeden hem COVID-19 hem de aşılar hakkında yanlış bilgiler paylaşması, bazı kişilerin aşı olmaktan vazgeçmesi gibi son derece kötü sonuçlar doğurabiliyor.

WhatsApp’tan Taliban kararıWhatsApp’tan Taliban kararı

İnstagram'da 'telif hakkı uyarısı' tuzağı! Kullananlar dikkat...İnstagram'da 'telif hakkı uyarısı' tuzağı! Kullananlar dikkat...

Bu olayın önüne geçmek isteyen Facebook ve sahip olduğu diğer sosyal medya platformu Instagram, pandeminin başlangıcından geçtiğimiz Temmuz ayına kadar toplamda 20 milyon yanlış bilgi içeren gönderiyi ve 3 binden fazla sayfayı platformdan sildiklerini açıkladı.

190 MİLYON GÖNDERİ RİSKLİ OLARAK İŞARETLENDİ

Platformlarında yayınlanan içerikler hakkında son zamanlarda bir hayli hassas davranan Facebook, geçtiğimiz günlerde platformda bugüne kadar COVID-19 hakkında yanlış bilgi içeren gönderilere ne yapıldığını açıkladı. Tüm bu açıklamaları yapan kişi, dün yani 18 Ağustos'ta Beyaz Saray'da yapılan toplantıya katılan Facebook'un dürüstlükten sorumlu başkan yardımcısı Guy Rosen'di.

Sosyal medya platformlarında COVID-19 ile ilgili yanlış bilgi içeren bir gönderinin kaldırılması için 65 farklı kriterin olduğunu belirten Rosen, aşının alzheimera yol açtığı veya aşılı kişilerin yanında olmanın yan etkilere yol açtığı gibi iddiaların, bu listede yer aldığını belirtti.

20 MİLYON GÖNDERİ 3 BİN HESAP SİLİNDİ

Yapılan açıklamalara göre Facebook, bugüne kadar sildiği 20 milyon gönderinin yanı sıra, COVID-19 ve aşılara karşı kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle 3 binden fazla hesabı, sayfayı ve grubu kaldırmış durumda. Ayrıca Rosen, Facebook teyitçileri tarafından riskli işaretlenen 190 milyondan fazla gönderinin, platformdaki haber kaynağının en alt sıralarında yer aldığını da belirtti.

 

YORUMLAR 5
  • 43 kutahya 2 yıl önce Şikayet Et
    bu bile aşı olmamam için yeterde artar...
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Dijital Hitlerler işte. Hepinizin verecek cevabı olmadığı için siliyorsunuz. Madem ortada bilgi kirliliği var diyorsunuz o zaman çürütün o iddiaları.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş...
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozgurlukcuyuz dersiniz..hani fikir hurriyeti...asil yalanci sizsiniz...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Medyanın gücü olmaz. Gücün medyası olur. Tekrar ispatlanmış oldu bu söz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi