iCloud’dan 600 bin fotoğraf çalan hacker yakalandı

306 kişinin iCloud hesaplarına girerek 600 binden fazla fotoğrafı çalan hacker, FBI tarafından yakalandı.

iCloud’dan 600 bin fotoğraf çalan hacker yakalandı
iCloud’dan 600 bin fotoğraf çalan hacker yakalandı
GİRİŞ 26.08.2021 14:16 GÜNCELLEME 26.08.2021 14:22

Apple’ın bulut servisi iCloud özellikle iPhone kullanıcıları tarafından fotoğraf, video ve diğer dosyaların depolanması için kullanılıyor. ABD’de yaşayan bir hackerın, şimdiye kadar 306 kişinin iCloud hesaplarına sızarak 620 bin fotoğraf ve 9 bin videoyu çaldığı ortaya çıktı.

Hao Kuo Chi isimli adam, FBI tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalandı ve iCloud hesaplarına izinsiz bir şekilde giriş yaptığını itiraf etti.

Kripto para hırsızı 600 milyon doları iade ettiKripto para hırsızı 600 milyon doları iade etti

ICLOUD HEDEFLERİNİ FORUMLARDAN BULUYOR

Mahkeme evraklarında yer alan bilgilere göre Hao Kuo Chi, Apple forumlarını tek tek dolaşarak iCloud hesabıyla ilgili sorun yaşayan kullanıcılara ulaşıyor. İletişime geçtiği insanlara kendini Apple çalışanı olarak tanıtan adam, böylece güven kazanarak kullanıcı adı ve şifreleri ele geçiriyor.

Edinilen bilgilere göre Hao Kuo Chi, rahatça giriş yaptığı iCloud hesaplarındaki fotoğraf ve videoları kendi Dropbox hesabına aktarıyor ve çıplaklık içeren görüntülerle şantaj yapmak için fotoğrafları tek tek inceliyordu.

FBI, Hao Kuo Chi'nin e-posta adreslerinde yaptıkları incelemelerde toplam 500 bin civarında e-posta yer aldığını ve bunlardan 4 bin 700 tanesinde iCloud hesaplarına dair giriş bilgilerinin bulunduğunu açıkladı.

3 YIL ÖNCEKİ HATASI ELE VERDİ

Hao Kuo Chi'nin yaklanma süreci aslında bundan 3 sene öncesine dayanıyor. Ünlü bir ismin iCloud hesabını ele geçiren adam, çıplaklık içeren görüntüleri bazı internet sitelerine yükleyince ihbar edildi.

Ardından harekete geçen FBI; yıllarca Google, Facebook, Apple ve Dropbox gibi şirketlere iş birliği yaparak iCloud hırsızının kimliğini belirledi.

Mahkemeye çıkacak Hao Kuo Chi, yapılan her şikayet başına 5 yıla kadar hapis cezası alacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...