WhatsApp 225 milyon Euro cezaya çarptırıldı

WhatsApp, veri ihlalleri nedeniyle Avrupa’da 225 milyon Euro para cezasına çarptırıldı. WhatsApp'a ayrıca yeni düzenlemeler yapması konusunda sert uyarılar yapıldı.

WhatsApp 225 milyon Euro cezaya çarptırıldı
WhatsApp 225 milyon Euro cezaya çarptırıldı
GİRİŞ 02.09.2021 14:50 GÜNCELLEME 02.09.2021 14:50

İrlanda’daki Veri Koruma Komisyonu (DPC), veri kurallarının ihlali nedeniyle WhatsApp İrlanda‘ya 225 milyon Euro para cezası verdi. Bu, DPC’nin şimdiye kadar verdiği en büyük para cezası. Ayrıca AB veri yasaları kapsamında bir kuruluşa verilen en büyük ikinci ceza oldu.

WhatsApp kaybolma modunu aktif ettiWhatsApp kaybolma modunu aktif etti

Telegram indirme sayısıyla WhatsApp'a meydan okuyorTelegram indirme sayısıyla WhatsApp'a meydan okuyor

Ayrıca düzenleyici, mesajlaşma uygulamasına, bir dizi belirli önlem alarak sistemini uyumlu hale getirmesini emretti. Popüler platform ise, karara katılmadığını, cezaların tamamen orantısız olduğunu iddia ederek, karara itiraz edeceğini açıkladı.

PARA CEZASIYLA DÜZENLEME ŞARTI

Yetkililer, WhatsApp’ın, WhatsApp servislerinin hem kullanıcılarına hem de kullanıcısı olmayanlara bilgi sağlanması ve bu bilgilerin şeffaflığına ilişkin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini inceledi. Ayrıca platformun ve diğer Facebook şirketlerinin verilerinin işlenmesi hakkında kullanıcılara sağlanan bilgilerin şeffaflığını da incelediler.

DPC, yaptığı açıklamada 225 milyon Euro’luk ceza verdiklerini açıkladı. Ayrıca idari para cezasının yanı sıra platformun bir dizi belirli düzenleyici eylemde bulunarak faaliyetini uygun hale getirmesini de emretti. Bununla birlikte bir kınama mesajı yayımladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor