Telegram indirme sayısıyla WhatsApp'a meydan okuyor

Telegram, dünya genelinde 1 milyar indirme rakamına ulaşmayı başardı. Ayrıca uygulamayı en çok indiren ülkeler de belli oldu.

Telegram indirme sayısıyla WhatsApp'a meydan okuyor
Telegram indirme sayısıyla WhatsApp'a meydan okuyor
GİRİŞ 31.08.2021 10:28 GÜNCELLEME 31.08.2021 10:28

Telegram bu yılın başında en büyük rakibi WhatsApp tarafından dayatılan gizlilik sözleşmesi sonrası büyük bir yükseliş gösterdi. Milyonlarca kullanıcı büyük bir dijital göçle Telegram ve diğer alternatif uygulamalara yöneldi. Bu durumdan en karlı çıkan platform Telegram oldu. Sensor Tower tarafından yapılan araştırmaya göre Telegram indirme sayısı 1 milyara ulaştı.

Telegram görüntülü grup sohbetlerini abarttı: 1000 kişi izleyebilecekTelegram görüntülü grup sohbetlerini abarttı: 1000 kişi izleyebilecek

WhatsApp kaybolma modunu aktif ettiWhatsApp kaybolma modunu aktif etti

TELEGRAM’IN EN ÇOK TERCİH EDİLDİĞİ ÜLKE: HİNDİSTAN

Yapılan incelemeye göre Telegram'ın en çok tercih edildiği ülke, WhatsApp'ın da en çok tercih edildiği ülke olan Hindistan oldu. Telegram indirimlerinin yaklaşık %22'si bu ülkede gerçekleştirildi. Onu %10 ile Rusya ve %8 ile Endonezya takip etti.

Rapora göre uygulamanın indirilme sayıları 2021'de büyük artış gösterdi ve yılın ilk yarısında 214,7 milyon defa indirildi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla uygulamanın indirilme sayısı da %61 artmış oldu.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar