Kıyafetlerimizle cihazları şarj etmeye bir adım kaldı

Çinli bilim insanları, yüksek performanslı dokuma lityum-iyon fiber pillerin ölçeklenebilir üretimini gerçekleştirdi. Bu gelişme, giysiler aracılığıyla kablosuz şarj edilebilen elektronik cihazları gerçek olmaya bir adım daha yaklaştırdı.

Kıyafetlerimizle cihazları şarj etmeye bir adım kaldı
Kıyafetlerimizle cihazları şarj etmeye bir adım kaldı
GİRİŞ 06.09.2021 15:22 GÜNCELLEME 06.09.2021 15:22

Fudan Üniversitesi’nden araştırmacıların bu tür fiberlerin iç direncinin uzunluklarına göre nasıl değiştiği gösteren ve güvenli lityum-iyon fiber piller geliştirilmesine yönelik teorik destek öneren ilgili çalışması, kısa süre önce Nature dergisinde yayınladı.

iPhone şarj kablosuyla veri sızdırıldıiPhone şarj kablosuyla veri sızdırıldı

Xiaomi sahte bataryalı cihazların hızını düşürüyorXiaomi sahte bataryalı cihazların hızını düşürüyor

AKILLI TELEFON VE BİLEKLİKLERE KESİNTİSİZ GÜÇ SAĞLIYOR

Araştırma ekibinin geliştirdiği bir metre uzunluğundaki fiberin; akıllı telefonlar, akıllı bileklikler ve kalp atış hızı monitörleri gibi giyilebilir elektronik aletlere uzun süre kesintisiz güç sağladığı kanıtlandı. Makaleye göre, alıkoyma kapasitesi 500 şarj-deşarj döngüsünden sonra yaklaşık yüzde 90,5 oranında kalan fiber, 100 bin döngü boyunca büküldükten sonra kapasitesinin yüzde 80’inden fazlasını koruyabiliyor. Araştırmacılar, bu tür pillerin uzunluğu daha önce santimetre ölçeğinde olduğundan fiberleri dokumak imkansız olduğunu belirtiyor.

ESNEK VE İSTİKRARLI GÜÇ KAYNAĞI

Bilim insanları, yeni keşifle birlikte yüksek performanslı dokuma lityum-iyon fiber pilleri yapmayı başardı. Ekibin yaptığı açıklamada, tekstillerin kablosuz şarj cihazları ile entegre edildikten sonra akıllı telefonlar için esnek ve istikrarlı güç kaynağı çözümleri haline gelebileceğini belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...