Öğretmenin geliştirdiği yüz tanıma ile öğrencilere maske takibi

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki bir okulda öğretmen tarafından geliştirilen yüz tanıma sistemiyle öğrencilerin okula girişte maske tedbirlerine uyup uymadığının tespiti yapılıyor.

Öğretmenin geliştirdiği yüz tanıma ile öğrencilere maske takibi
Öğretmenin geliştirdiği yüz tanıma ile öğrencilere maske takibi
GİRİŞ 10.09.2021 21:44 GÜNCELLEME 10.09.2021 21:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Elmadağ ilçesindeki Şehit Ersan Utlu İlkokulu/Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Üzeyir Aydoğdu, öğrencilerin okula girişte maske kuralına uyma durumlarını, diz üstü bilgisayarın kamerasıyla tespit edebilen yüz tanıma programı geliştirdi.

Okul binasının girişine konulan diz üstü bilgisayarın kamerasına sırayla yüzünü gösteren öğrenciler, maske kontrollerinin yapılması ve dezenfektan kullanmalarının sağlanmasının ardından okula giriş yapabiliyor.

Geliştirilen program ile maskesini takan öğrenciye, "Okulumuza hoş geldiniz, maskenizi taktığınız için teşekkür ederiz", maskesini takmayan öğrenciye ise "Lütfen maskenizi takınız, maskesiz giriş yapılamamaktadır" şeklinde geri bildirim yapılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • bak git.. 2 yıl önce Şikayet Et
    çinin kamplarda uygurlara uyguladığı sistem.isot tarlasına giriş yapıldı.zamanında uygur türklerine uygulanan bu zulme sessiz kalmasaydık şimdi başımıza gelmezdi.
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Tesettürlü Eğitmenler istiyoruz. Oğlanlar ayrı kızlar ayrı ders görmeli. Allah’ın cc emrine ters giyimden bıktık yeter artık normal değil. Tesettür olmazsa Erkekler kadınları kızları zor korur hatta koruyamaz. Çünkü kalbinde hastalık olan erkekler kadınlar var. Bunlar bir laf eder aklın fikrin durur. Sonrası facia Allah cc korusun. Nesiller içi dışı bir örnekler görmek istiyor. Yoksa hep eleştiri hep eleştiri
    Cevapla
  • memiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Dijital faşizmin ayak sesleri herkesi saniye saniye takip alışın ...
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar gereksiz birşey... Çocuklar akşama kadar karbondioksit soluyup ölsünler o zaman... Daha geçen günlerde 1.sınıfa giden çocuğumun sınıfında maskeden dolayı arkadaşı fenalaştı... SAYIN öğretmen bunu da bi düşünsün bakalım... Büyükler olarak biz dayanamıyoruz çocuklar ne yapsın Allah cc aşkına..... ;(((((
    Cevapla
  • ata 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferim aferim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!