Bayraktar; otomotivin 4. boyutunu paylaştım dalga geçtiler

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan Selçuk Bayraktar, otomotiv teknolojisinin geleceğinin uçan arabalarda olacağını belirtirken bu alanda sembolik olarak yaptıkları çalışmaya yönelik yapılan eleştirilere veryansın etti.

GİRİŞ 16.09.2021 00:58 GÜNCELLEME 16.09.2021 11:41
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Bundan sonraki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk Bayraktar önlerindeki en büyük engelin kendileri olduğunu vurguladı. Bayraktar "Bu teknolojiyi Türkiye yapar mı, dünyada bu alanda bir numara olur mu konuları. Bugün otomotivin yaşadığı dördüncü devrim söz konusu. Şu an elektrikli arabalar var. Akıllı arabalar geliyor. Bundan sonra da uçan akıllı dron taksiler gelecek. Bütün dünya buna çalışıyor." dedi.

BU TEKNOLOJİYİ YAKALAYAMAYANLAR ANCAK TAŞERON OLUR

Otomotivde yarının oyuncularının bugünden çalışanlar olacağını söyleyen Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü "Diğerleri sadece bu alanın taşeronları, alt yüklenicileri olacak. Peki biz bunu yapalım dediğimizde neyle karşılaşıyoruz"

Bu alanla ilgili yaptıkları çalışmaların resmini sosyal medya üzerinden paylaştığını anlatan Bayraktar "Gençlere gelecekle ilgili böyle bir alan var. 15 sene sonra tüm dünya bunu yaşayacak. Burada bir markamız olsun dedik. Gelecekte, kargo taşımacılığından, drone taksiye, çok daha farklı uygulamalara çok daha geniş yelpazede hatta toplu taşıma bile yapabilecek bir alan için  çalışma yapmaya kalktığınızda birileri hemen dalga geçiyor. Bu büyük engel. Ben dünyanın başka ülkelerini de inceledim. Sadece az gelişmişlik kompleksi olan ülkelerde, ya da sömürge olan ülkelerdeki bir yaklaşım söz konusu. Biz bildiğim kadarı ile sömürge olmadık ama bu nereden geliyor bunu anlamakta zorluk çekiyorum." dedi. 

"BU HASTALIK BİLİM VE TEKNİKLE İRTİBATIN KESİLDİĞİNDEN BERİ VAR"

Bu durumun kendi çalışmaları açısından bir engel olmadığını ancak kamuoyunun bakışı açısından engel oluşturduğunu anlatan Bayraktar bunun köklerinin son 10-20 yılda bulmadığını bunun yüzyıllar öncesine gittiğini belirterek " Bizim medeniyet olarak bilim ve teknikle irtibatımızı kesmemizle birlikte "Biz yapamayız, biz beceremeyiz"in yanına bir de yabancı hayranlığı başladı. Bana göre bütün bu işlerin başındaki en büyük engel bu." dedi. 

"DÜNYADA PROJELERE BİLE DESTEK VERİRKEN BİZ YAPTIĞIMIZLA ALAY KONUSU OLDUK"

Bayraktar dünyada 30 -40 kişilik bir ekipten oluşan firmaların ortaya koydukları bir prototip ile birlikte milyar dolarlık yatırım aldığını dile getirerek "Bugün Amerika'da özellikle uçan arabalarla ilgili projeler için özel sektörden milyarlarca dolarlık yatırım aldılar. Oysa biz bunu uçurduğumuz halde bizimle dalga geçtiler." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 67
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    yaris arabasi beklemek hata olur sonuc da pat diye yolda giden araba cikmaz bir yerden baslamak gerek o morel bozanlar her zaman var olacak pkk olsun feønun køpekleri olsun her zaman bir mazaret bulur
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    devrim otomobili de böyle heba oldu gitti hala otomobilimiz yok.birinci dünya savaşında mermi yok diye ucak kaldiramdik ucak mermi si yapmıyorduk. kurtuluş savaşında da aynı ucak benzini yok diye ucak kaldiramadik. bu gun yine iha lar ayni devrim otomobili gibi yapacaklar. sonra lozana razı olup sevinecegiz. oh ne zafer. yunan bitmiş sen lozana sevin.atina bile bizim olurdu. İnönü nasil lozana razı oldu daha anlamadım .bilim adamlariniza sahip çıkalım artık. yoksa vatan yine bölünür. yine İnönü gibi biri lozana gider.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    elinize sgalik. mükemmel bir paylasim. bence ellerini cabuk tutup hisse cikarmalilar. saten gecen konusmasinda demistiki. bu bizim icin kücük bir projeydi. yani tb2yle kiyasla. yani biraz daha fazla kaynak ve elemanla belki bu is olur. saten akincidan teknoloji aktarimi olur. bur da anlattigi insanlari tani sistemi saten akincida var ve kmlerce uzaktan taniyor hemide.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    üniversitede sinavlara calisirken 1. motivasyon bayraktar 2. elon musk... baslamadan bazen bir kac vidyolarini seyremek iyi oluyor motivasyon icin.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    halkin 100 de 50si "damat" diye basarili olmasini istemiyorlar. yada ifitira atiyorlar. "yolzusluk. hirsizlik" gibi seyler... yunandan ve ermeniden ve hatta pkk dan farki yok bu "chplilerin"
    Cevapla
  • serdengeçti 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah selamaet versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri