Xiaomi 12 zirveye oynayacak özelliklerle geliyor

Akıllı telefon pazarının en etkili markalarından biri haline gelen Xiaomi, bu yılın sonunda Xiaomi 12 modeliyle bombayı patlatmaya hazırlanıyor.

Xiaomi 12 zirveye oynayacak özelliklerle geliyor
Xiaomi 12 zirveye oynayacak özelliklerle geliyor
GİRİŞ 28.09.2021 10:25 GÜNCELLEME 28.09.2021 10:25

Xiaomi, Mi 11 serisiyle bu yıla damgasını vurmuş ve teknoloji devlerine göz dağı vermeyi başarmıştı. Önümüzdeki sene ise Xiaomi 12 serisi ile yeni bir rekabetin başlangıcını yapacak. Bu arada Xiaomi’nin Mi ibaresinin kaldırmaya başladığını, dolayısıyla bir sonraki modellerin Xiaomi 12 olarak geleceğini de belirtmekte fayda var.

Xiaomi Civi resmen tanıtıldı! İşte özellikleriXiaomi Civi resmen tanıtıldı! İşte özellikleri

Xiaomi’den iddialara yanıt!Xiaomi’den iddialara yanıt!

Xiaomi, Apple ile karşılaştırıldığında telefonlarında daha çok tasarım değişikliklerine yer veriyor. Son birkaç yıldır ekran altı kamera teknolojisi üzerine de çalışan firma, geçtiğimiz aylarda duyurduğu Mi Mix 4 ile kullanıcılara farklı bir bakış açısı sundu.

XIAOMI 12 HAKKINDA YENİ SIZINTILAR

Xiaomi 12’nin de detayları gelmeye başladı. Bir süredir çeşitli söylemler ile gündeme gelen Xiaomi 12, bu kez de farklı ayrıntısıyla Digital Chat Station tarafından sızdırıldı.

Güvenilir kaynaklardan Digital Chat Station’a göre Xiaomi’nin yeni amiral gemisi, daha dar çerçeveler ve küçük çeneli ekran ile gelecek. Kısa süre önce Xiaomi, bunun sinyallerini tanıttığı Xiaomi Civi modeli ile verdi. Şirket, bugüne kadar ki en küçük çeneye sahip bu telefonuyla 12 serisine de göz kırpmış oldu.

200 MP KAMERALAR YERİNE 50 MP ÜÇLÜ LENS

Tasarıma ek olarak Xiaomi 12, yine kamera tarafında da iddialı olacak. Ancak 200 Megapiksel gibi çılgın rakamlar görünmeyecek. Aksine daha iyi görüntüler elde etmeye olanak tanıyan, 50 Megapiksel üçlü lenslerin olması bekleniyor.

Çözünürlüğün yanı sıra Xiaomi 12’nin kamera tasarımı, öncekilerden farklı olarak gelecek. Raporlara göre Çinli üretici yeni amiral gemilerinde, kamera modüllerini görsel olarak bölümlere ayıracak ve arka panelin tasarımında yine bir değişiklik yapmış olacak.

SNAPDRAGON 898 İŞLEMCİ

Daha önce ortaya çıkan ve muhtemelen de kesin gözüyle bakılan bilgilere göre Xiaomi 12, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 898 yonga setinden alacak. İşlemciye ek olarak cihaz, MIUI 13 ile gelen ilk amiral gemisi model olacak. Bu arada Xiaomi, yeni arayüzü MIUI 13’ü de yine yıl sonunda piyasaya sürecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'