TikTok aşı karşıtı videolarla çocukları etkiliyor iddiası

Sosyal medya üzerine yapılan araştırmalarda TikTok’un yeni üye olan çocuklara Covid-19 hakkında yanıltıcı bilgiler verdiği ve aşı karşıtı videoları öne çıkardığı ortaya çıktı.

TikTok aşı karşıtı videolarla çocukları etkiliyor iddiası
TikTok aşı karşıtı videolarla çocukları etkiliyor iddiası
GİRİŞ 10.10.2021 11:07 GÜNCELLEME 10.10.2021 11:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TikTok’un çocuklar ve gençler üzerindeki etkisi yıllardır tartışmalara konu oluyor. Son çıkan haberlere göre TikTok’un küçük yaştaki kullanıcılarına aşı karşıtı videoları öne çıkardığı iddia edildi.

Araştırmacılar, TikTok algoritması yüzünden 18 yaş altındaki tüm kullanıcıların, uygulamaya kayıt oldukları andan itibaren Covid-19 ve aşı süreci hakkında gerçeği yansıtmayan videolar ile karşılaştığını söyledi. Uygulama 13 yaş altı kullanıcılara kısıtlanmış olduğu halde, çocukların yaşları konusunda kolayca yalan söyleyerek platformu kullanmaya devam ettiğini söylüyor.

TikTok aylık aktif kullanıcı sayısında rekor tazelediTikTok aylık aktif kullanıcı sayısında rekor tazeledi

TİKTOK NEDEN AŞI KARŞITI VİDEOLARI ÖNE ÇIKARIYOR?

Medya inceleme şirketi NewsGuard’ın son çıkan raporlarına göre, yapılan araştırmada uygulamayı indiren dokuz çocuktan sekizine Covid-19 ve aşı hakkında yanlış bilgilerin verildiği gözlemlendi. Benzer şekilde, genel sonuçlara bakıldığındaysa her üç katılımcıdan ikisinin hem hastalık hem de ilaçlar hakkında hatalı bilgilere maruz kaldığı ortaya çıktı.

NewsGuard’ın Birleşik Krallık genel yayın yönetmeni Alex Cadier, The Guardian’a verdiği röportajda şunları söyledi:

TikTok’un, kullanıcılarına aşı karşıtı yanlış bilgiler vermesine izin vermemeliyiz. Bu durum gelecekte tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Uygulama, yanlış bilgilere karşı harekete geçtiğini söylüyor. Ancak Covid-19 karşıtı ve sahte ilaç reklamı yapan kişilerin içeriklerinin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. TikTok da bu duruma göz yumuyor.

YORUMLAR 1
  • Zihni 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortada aşımı var?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!