Apple şarj cihazı nedeniyle yine davalık oldu

Apple iPhone 12 serisiyle kutu içeriğinden şarj cihazını çıkardığını duyurmuştu. Apple, Çin'de dava edildi. Kutudan çıkan kablonun, diğer telefonları şarj etmede yetersiz kaldığı belirtildi.

Apple şarj cihazı nedeniyle yine davalık oldu
Apple şarj cihazı nedeniyle yine davalık oldu
GİRİŞ 28.10.2021 14:15 GÜNCELLEME 28.10.2021 14:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Apple, geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone 12 serisi ile birlikte artık kutudan şarj adaptörünü ve kulaklığı tamamen çıkarmış ve bu karar, iPhone 13 modellerine de uygulanmıştı.

Bu kararın ardından bazı ülkelerde davalık olan Apple'a bir dava da Çin'den geldi. iPhone 12 Pro Max satın alan öğrenciler, kutudan şarj cihazı çıkmayınca olayı mahkemeye taşıdı.

iPhone kullanıcıları dikkat! Facebook konum verilerini topluyoriPhone kullanıcıları dikkat! Facebook konum verilerini topluyor

iPhone 13 üretimi çip krizinden etkileniyoriPhone 13 üretimi çip krizinden etkileniyor

İddiaya göre kutudan çıkan kablo, piyasadaki diğer ürünlerle uyumlu çalışmıyor. Bu da Apple'ın yaptığı reklamların yanıltıcı olduğu düşüncesini doğuruyor.

APPLE’DAN PARA İSTEDİLER

Üniversite öğrencileri Apple'dan şarj başlığı talep etti. Ayrıca mahkeme, masraflarının ödenmesi ve 100 yuanlık (16 dolar) tazminat da istedi.

Apple'ın mahkemede yaptığı savunmada, şarj cihazı olmadan telefon satan başka şirketler de olduğunu söylediği iddia edildi.

APPLE, BREZİLYA'DA PARA CEZASI FRANSA’DA KUTU İÇERİĞİ DEĞİŞTİ

Apple, benzer sebepten dolayı Brezilya'da da sorun yaşamıştı. Brezilyalı yetkililer, kutudan şarj cihazını çıkaran Apple'a 2 milyon dolar ceza kesmişti.

Öte yandan, Fransa'daki kurala göre, radyo ekipmanı içeren herhangi bir nesne; kablolu, sağlam ve güvenilir bir kulaklık olmadan ücretli veya ücretsiz olarak satılamıyor.

Bu nedenle Apple, Fransa'da satılan iPhone modellerinin kutusuna kulaklık koymak zorunda kalmıştı.

YORUMLAR 3
  • derbeder 2 yıl önce Şikayet Et
    dr Ali abimiz Demek ki yazmayı çok seviyor tebrik ederim
    Cevapla
  • dr ali 2 yıl önce Şikayet Et
    dogru icin de olacak hizli dolum diye kaizk fiat sey mi sayilir ya uygun fiat yap yada koy icine sana ne cevre orman madem orman cevreyi dusunur idin de milletin cepleri virus ile bozan pilleri bozan kendisi degil mi idi yada kaliteli cep yapan bir kablo mu cevreye zarar verecek zaten iki ay demiyor bozulur kiriliyor adam gibi kablo bil yapmiyorlar kisaca kutuda olacak her olmayan kutu icin yuz dolar ceza kesin biz de ayni olacak zaten ben cin mali aliyorum gidip 50 - 100 dolar mi olur cin de 3-5 dolara var iken sonra cin den alma riski derler sanki para makineis var butun parayi ceplere verecek
    Cevapla
  • Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Dr ali kardesim yazarken üsenmedinmi acaba okuyan oldumu yazini?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması