NASA’dan uzaylı planı açıklaması

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri insanlığın uzaylılarla karşılaşma ihtimali için bir plan yapması gerektiğini açıkladı.

GİRİŞ 01.11.2021 09:55 GÜNCELLEME 01.11.2021 10:01
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

NASA’da görev yapan üst düzey bilim insanları tarafından uzaylılarla ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Bilim insanları eğer uzaylıların varlığını keşfeder ve onlarla karşılaşırsak bu durumda ne yapacağımıza dair bir plan yapılması gerektiğini söyledi.

NASA başkanından ilginç UFO açıklamasıNASA başkanından ilginç UFO açıklaması

NASA'dan gülen yüz emojisine benzeyen galaksi fotoğrafıNASA'dan gülen yüz emojisine benzeyen galaksi fotoğrafı

UZAYDA YAŞAM HEDEFİNE YOĞUNLAŞIYORUZ

NASA’nın baş bilim insanı James Green’ın baş yazarlığını yaptığı Nature dergisinde yayınlanan yeni bir makale, uzaylılar hakkındaki araştırmaların yanıltıcı olmayan bir şekilde raporlanması hakkında araştırmacılara çağrıda bulundu. Çalışmanın yazarları, dünya dışı varlıklarla iletişime geçilmesi hâlinde halkın nasıl bilgilendirileceği, neler yapacağı konusunda planların oluşturulması gerektiğinin altını çizdi:

“Uzayda yaşam bulma hedeflerimize gittikçe daha da yoğunlaşıyoruz. Eğer böyle bir şey mümkün olursa bu kanıtların insanlara nasıl aktarılacağı konusunda bir plan yapmamız kesinlikle gerekiyor.”

AÇIKLAMALAR 7 AŞAMALI ÖLÇEK SONRASI YAPILIYOR

Green ve diğer yazarlara göre keşfedilebilecek herhangi bir kanıtın değerlendirilmesi ve halka duyurulması için ‘CoLD’ isimli yedi aşamalı bir ölçekten geçmesi gerekiyor. Biyolojik moleküller gibi yaşam imzalarının keşfedilmesi, Dünya ile alakası olmadığının bulunması, bağımsız bir biyolojik imzaya sahip olmaması gibi şartlar bu aşamalar arasında yer alıyor. Uzmanlara göre bu aşamaların hepsi doğrulandığında halka uzaylı yaşamı hakkında bilgi vermek doğru olacaktır.

Green bununla ilgili, “Bu ölçek bize Dünya dışı yaşamı aramada yardımlar sağlayacaktır ve aradığımız kanıtlarda nelere bakmamız gerektiğini gösterecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 35
  • UZay 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gidip gariban bır uzaylıyı bulmamız sorun değil dee. Onca ışık yılı uzaktan gazı kökleyip gelmiş zuzaylıların bizi bulması...
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    amerika bunca teknoloji ve uzaya çıkdık yalanıyla uzaylı planı yapmalıyız demesi malca bir düşünce..biz uzayın bir galaxsisinin bir minicik yıldızındayız ve biz varız yani biz uzaylıyız..evreni galaxsileri düşündüğümüzde aklın ve mantığın almıyacağı ve sayıların yetmediği sayıda uzaylı ve canlı olacağı %100 dür biz varsak bizim gibi insan toprak elementinden yaratılmış siyah beyaz kızıl ya da rengareng insanlarda vardır. ve her canlı kendi gezegenine göre yaratılmışsa akla ve mantığa uymıyacak nice varlıklar yaşamalr olcakdır..ateş elementlerini saymıyorum bile ki o insandan önce yaratılmış ve insan teknolojiye sahip deyilken onlar teknolojinin zirvesinde
    Cevapla
  • sibel 2 yıl önce Şikayet Et
    e ondan kolay ne var, "yenilmez' ler ne güne duruyor,
    Cevapla
  • yalanci-abd 2 yıl önce Şikayet Et
    yalanci sahtekar nasa sarlatan ,abd zaten biliyorsunuz onlarin varligini 1947 den bu yana kendi cikarlariniza kullandiniz insanligi yalan dolan hep kandirdiniz simdi neyin pesindesiniz
    Cevapla
  • mustafa sarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Maksatları Tek Vücut Olalım Deyip Bunun İçin De Yeni Üsler Ve Askeri Bilgilerimizi Talep Edicekler. Hava Sahası Kullanma İzni Gibi Bir Sürü Bağımsızlığımızı İhlal Edecek Konular Yer Alamkta. Animosyonlarla Uzaylı Saldırısı Deyip Bunlkarı Talep Edicekler Hatta İstedikleri Yerleri Bombalayıp Uzaylıların Üstüne Atacaklar. Eee Günah Keçisini Hazırlamışlar... Deccal Kapıda Haberiniz Olsun. Gerçekten Şaka Gibi.. Bunları Yapacaklarını Komlo Teorisyenleri Söyledi. Ama İnanmamıştık Gerçekten De Dedikleri Çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı