WhatsApp mesaj silme özelliğinin süresini genişletti

WhatsApp’ın son beta güncellemesinde mesajların herkesten silinebilmesi özelliğinin kapsamı genişletildi. WhatsApp kullanıcıları artık 3 aya kadar geriye dönük mesajları silebilecek. Ancak bir şartla bu işlem yapılabiliyor.

WhatsApp mesaj silme özelliğinin süresini genişletti
WhatsApp mesaj silme özelliğinin süresini genişletti
GİRİŞ 02.11.2021 15:48 GÜNCELLEME 02.11.2021 15:48

WhatsApp'ın Android beta sürümü güncellendi. Yapılan bu güncelleme, geliştirilme aşamasında olan bir özelliği açığa çıkardı. WhatsApp'ın beta sürümlerini kodlar üzerinden irdeleyen WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan özellik, WhatsApp'taki mevcut bir özelliğin kapsamını genişletmeye odaklanıyor.

WhatsApp’tan işletme hesapları için yeni hizmetWhatsApp’tan işletme hesapları için yeni hizmet

Meta ilk defa WhatsApp'ta görüntülendiMeta ilk defa WhatsApp'ta görüntülendi

WhatsappWhatsApp, bundan yıllar önce mesajların herkesten silinebilmesi için bir özellik getirdi. Bu özellik, gönderilen bir mesajın gönderildikten sonra karşı taraf görmeden silinebilmesini sağlıyordu. Ancak bunun bir süre kısıtlaması vardı. Bu kısıtlama, 1 saat, 8 dakika ve 16 saniyeydi. Yani 68. dakikadan sonra okunmamış bir mesajı silmek mümkün değildi. İşte şimdi, bu durum değişecek gibi görünüyor. Zira kodlarda keşfedilen yeni özellik, süre sınırını bir hayli uzatıyor.

MESAJLARIN OKUNMAMIŞ OLMASI GEREKİYOR

WhatsApp'ın 2.21.23.1 kodlu Android beta sürümünde yer alan yeni özellik, herkesten sil seçeneğinin süre sınırlamasını 3 aya kadar uzattı. Yani kullanıcılar, bundan 3 ay önce gönderdikleri bir mesaj okunmadıysa silebilecekler. WhatsApp'ın neden böyle bir karar aldığı ise henüz bilinmiyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!