Oyuncular ve profesyoneller için en iyi monitörler

Bilgisayarların en önemli bileşenlerinden biri olan monitörler hayati önem taşıyor. Grafikleri doğru hızda ve renkte görmemizi sağlayan monitörleri seçerken dikkat edilmesi gerekenleri ve ayrıca yeni modelleri sizin için listeledik.

Oyuncular ve profesyoneller için en iyi monitörler
Oyuncular ve profesyoneller için en iyi monitörler
GİRİŞ 07.11.2021 16:30 GÜNCELLEME 07.11.2021 16:33

Haber7/Mustafa Kalkan

Monitör, bilgisayarınızın tüm gücünü görebildiğiniz bir penceredir. Çünkü bilgisayarınız en son grafik kartını ve işlemciyi kullansa da monitörünüz desteklemiyorsa istediğiniz performansı alamazsınız. Profesyoneller ve oyuncular monitör özelliklerinin deneyimi direkt etkilediği konusunda hemfikir.

MONİTÖR SEÇİMİ NASIL YAPILMALI?

Monitör seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli başlıklar bulunuyor. Örneğin monitörün çözünürlüğü, ekran yenileme hızı ve tepkime süresi gibi. Sizin için hazırladığımız bu rehber sayesinde kendinize en uygun monitörü alırken dikkat etmeniz gerekenleri hatırlayacaksınız.

Cuma akşamlarının vazgeçilmezi Gaming Gecesi oyunseverlerin gözdesi |  Postkolik

EKRAN YENİLEME HIZI

İlk olarak monitörü ne için kullanacağınızı netleştirin. Örneğin eğer oyun için kullanacaksanız yüksek tepkime ve ekran yenileme hızı olan monitörler seçmeniz gerekiyor. Kesinlikle 144Hz yenileme hızından daha aşağı bir monitör tercih etmeyin. Özellikle oyunlarda bu farkı kesinlikle hissedeceksiniz. Ancak grafik ve video işlemleri için kullanacaksanız renk doğruluğuna yoğunlaşmanız daha önemli.

Türkiye'de 'Gamer' Sayısı 36 Milyona Ulaştı - Bubitekno.com

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK KRİTİK

Her iki kullanım amacı için yüksek çözünürlüklü bir monitör almanız daha doğru olacaktır. Örneğin 27 inç büyüklüğünde kavisli ve 144HZ yenileme hızına sahip bir monitör aldınız ancak çözünürlüğü sadece 1080P. İşte böyle bir durumda görüntülerdeki pikselleşmeleri net bir şekilde hissedersiniz. Eğer büyük bir monitör alıyorsanız en azından 2K çözünürlüğünde olduğuna dikkat edin.

OYUN KEYFİ İÇİN BÜYÜK EKRAN

Boyutlar konusunda ise en az 24 inç büyüklüğünde bir monitör tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü daha büyük monitörle detayları daha net bir şekilde görebilirsiniz. Kavisli ekranlar ergonomi ve oyun keyfi açısından tercih sebebi olabilir. Ancak kavisli ekranlar normal ekranlara kıyasla biraz daha pahalı olabiliyor.

EKRAN KARTI İLE MONİTÖR UYUMU

Monitör tercihi sırasında kesinlikle ekran kartı desteğini göz önünde bulundurun. Sistemi kurarken seçtiğiniz ekran kartıyla alacağınız monitörün birbiriyle aynı teknolojilere sahip olması gerekiyor. Örneğin NVIDIA ekran kartınız varsa G-Sync, AMD ise ekran kartınız FreeSync destekli bir monitör için araştırma yapın.

FİYAT PERFORMANS İÇİN MONİTÖR TAVSİYELERİ

Donanım dünyasında onlarca marka ve binlerce ürün bulunuyor. Bu kadar çok çeşitliliğin olduğu bir alanda seçim yapmak en zoru ancak size tavsiye edebileceğimiz bazı modelleri listeledik.

1 – Viewsonic 27 XG2705-2K

Fiyat performansıyla Viewsonic markalı 2K çözünürlüklü ve IPS panele sahip monitör, oyuncular için öne çıkan modeller arasında yer alıyor. IPS panel ile renk zenginliği sunan cihaz, 144 Hz tazeleme hızı ile oyunlarda size yüksek kareleri deneyimleme imkanı veriyor. 1 ms tepki süresine sahip monitör aynı zamanda ince çerçeveleriyle modern bir görüntüyle karşımıza çıkıyor.

en iyi oyuncu monitörleri

2 – MSI Optix G27CQ4

Ekran tazeleme oranı noktasında zirvedeki modellerinden biri MSI etiketine sahip. 165 Hz ekran tazeleme hızına sahip cihaz, 2K çözünürlük değeriyle geliyor. Diğer yandan 1 ms tepki süresi veren model, rekabetçi oyunlar için oldukça cazip. Ayrıca 178 derece görüş açısı, kırpışmayı önleyen ve mavi ışığı azaltan teknolojiler dikkat çekiyor. Diğer yandan monitör, AMD FreeSync desteğine sahip. Bu teknoloji sayesinde oyun sırasında görüntüde yırtılma ve kırılma gibi durumlar ortaya çıkmıyor.

3 – LG 24GN650-B

Listemizde fiyat performansıyla öne çıkan bir diğer ürün ise LG’nin 23.8 inç boyutundaki monitörü oldu. FHD çözünürlüklü cihaz, 144 Hz tazeleme ve 1 ms tepkime süresine sahip. Ayrıca IPS ekranı sayesinde görüntü kalitesiyle dikkat çekiyor. Fiyat performans oranıyla en iyi oyuncu monitörleri listemizdeki ürün FreeSync desteği ile karşımıza çıkıyor. Diğer yandan cihazın eğimi ayarlanabilir standı da artılar arasında yer alıyor.

en iyi oyuncu monitörleri

4 – AOC C24G2U/BK

Fiyat performansıyla en iyi oyuncu monitörleri listemizin üyesi, 23.6 inç boyutunda ve FHD çözünürlüğünde. Cihazın en dikkat çeken noktası ise 165 Hz tazeleme hızı oluyor. VA panele sahip ürün, FreeSync Premium ile akıcı ve yırtılmasız görüntülerle oyun deneyimi vaat ediyor. Ayrıca cihazın 1 ms tepki süresi olduğunu belirtelim. Cihazın kavisli tasarımı da oyun oynarken size atmosferi daha fazla hissettirmeyi amaçlıyor. Diğer yandan üründe; VGA, HDMI ve Display portları yer alıyor.

5 – Acer Nitro QG221Qbii

Bütçe dostu seçenekleri arayanlar için listemize Acer’ın uygun fiyatlı modelini de dahil ettik. FHD çözünürlüğe sahip model, 75 Hz ekran tazeleme hızıyla geliyor. AMD FreeSync desteğiyle karşımıza çıkan cihaz, 1 ms tepki süresi sunuyor. Diğer yandan oyuncuların göz sağlığını korumak için BlueLightShield teknolojisi monitörde mevcut.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?