Winamp efsanesi yeni görünümle dönüş yapıyor

Bir dönem her bilgisayarın vazgeçilmez programı olan Winamp yenilenerek dönüş yapıyor. 8 yıllık sessizliğin ardından efsane program büyük merak konusu oldu.

Winamp efsanesi yeni görünümle dönüş yapıyor
Winamp efsanesi yeni görünümle dönüş yapıyor
GİRİŞ 22.11.2021 10:42 GÜNCELLEME 22.11.2021 10:42

Spotify, Fizy, Tidal, Apple Music gibi platformlardan önce bilgisayar kullanıcıları kendi müzik arşivlerini oluşturuyor ve Winamp aracılığıyla bu müzikleri dinliyordu. Şimdi 30’larında olanların oldukça iyi hatırladığı efsane program yeni bir arayüzle geri dönüyor.

Winamp’in web sitesi tamamen yenilendi ve platform yeni bir logoya da kavuştu. Ancak şirketin geri dönüşü belli ki alıştığımız Winamp gibi olmayacak. Platformun web sitesine baktığımızda yeni Winamp'ın "müzik, podcast, radyo istasyonu, sesli kitap ve diğer içeriklerin yaratıcılarını ve tüketicilerini bir araya getiren ses meraklıları için tek durak olacağı" ifadesini görüyoruz.

Winamp'in Spotify gibi, belki de daha kapsamlı bir müzik platformu olabileceği anlamı çıkıyor. Ancak bunun için tabii ki bekleyip görmemiz gerekecek.

İlk olarak 1997'de hayata geçirilen Winamp, 2013'te artık kullanılamaz hale gelmişti. Ancak 14 Ocak 2014 tarihinde Radionomy şirketi Nullsoft şirketinin hisselerini, Winamp ve Shoutcast'ı satın alarak Winamp'in devam edeceğini açıklamıştı. Ancak o günden bugüne Winamp özelinde herhangi bir ses çıkmamıştı. Yeni Winamp'in nasıl olacağını merakla bekliyoruz.

KAYNAK: WEBRAZZİ, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak