Apple cızırtı sorunu olan iPhone’ları geri toplayabilir

Ağustos ayında ortaya çıkan ve binlerce iPhone kullanıcısının başvuru yapmasına neden olan ses sorunu yeniden gündemde. Orta Doğu ülkelerinde sıklıkla görülen sorun nedeniyle Apple’ın cihazları toplatabileceği açıklandı.

Apple cızırtı sorunu olan iPhone’ları geri toplayabilir
Apple cızırtı sorunu olan iPhone’ları geri toplayabilir
GİRİŞ 25.11.2021 09:45 GÜNCELLEME 25.11.2021 09:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Apple yetkilileri, dünya çapında iPhone 12 ve 12 Pro kullanıcılarını ilgilendiren bir açıklama yaptı. Yetkililer, kullanıcılardaki bazı iPhone 12 ve 12 Pro cihazların fabrikaya geri çağırabileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda iPhone 12 ve 12 Pro modellerinin ses kartlarında sorun olduğunu ancak bu sorunun çok az sayıda cihazda bulunduğunu açıklamıştı. Ancak belirli bir parti üründe görülen ve cihazlardaki ses kartının doğru çalışmamasıyla alakalı olan bu sorunun Orta Doğu bölgesindeki cihazlarda da görülmeye başlandığı belirtildi.

ŞİKAYETLER ARTMAYA DEVAM EDERSE GERİ TOPLATILABİLİR

Sorunu yaşayan kullanıcılar, arama sırasında telefonun dahili mikrofonunun çalışmadığını belirtti. Apple yetkilileri ise bu sorunu yaşayan kullanıcıların Apple’ın sitesinde yer alan destek bölümünü kullanarak kendileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini açıkladılar. Şikayetlerin çokluğuna göre sorunlu cihazların tamamının geri toplatılabileceği açıklandı.

1 MİLYON CİHAZDA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

Telefonlarında sorun yaşayan kullanıcıların ses kartı tamir ve değişimlerinin tamamen ücretsiz yapılacağını ve kullanıcıların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini açıkladı. 1 milyona yakın iPhone 12 ve 12 Pro’nun bu sorunlardan etkilendiği düşünülüyor.

 

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR 2
  • Yusuf Efe canbolat 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim telefon iphone7 bende cızırtı çıkıyordu tamir ettirdim birazda olsa cızırtı çıkıyor
    Cevapla
  • Zeus’u 2 yıl önce Şikayet Et
    Senlik bişey yok ıphone 12 için haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi