Amiral gemilerinin yeni işlemcisi tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 1

Bu yıl tanıtılacak olan amiral gemilerine güç verecek Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi tanıtıldı. Yüksek FPS, hacimsel ışıklandırma ve masaüstü kalitesinde bir oyun deneyimi sunan Snapdragon 8 Gen 1 yeni 4nm üretim süreciyle geldi.

Amiral gemilerinin yeni işlemcisi tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 1
Amiral gemilerinin yeni işlemcisi tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 1
GİRİŞ 01.12.2021 10:13 GÜNCELLEME 01.12.2021 13:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Qualcomm’un mevcut portföyündeki en güçlü yonga seti olacak Snapdragon 8 Gen 1 tanıtıldı. Bu alanda Dimensity 9000 ilk olma ünvanını aldığı için Qualcomm yan teknolojiler ile rekabette farklılaşmaya çalışıyor.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle gelecek amiral gemileri sızdırıldıSnapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle gelecek amiral gemileri sızdırıldı

Snapdragon 8 Gen 1 adıyla tanıtılan yeni yonga seti muhtemelen farklı segmentlere göre optimize edilecek. Qualcomm henüz bir bilgi vermedi ancak 8Gx, 8Cx, 7Gx, 7Cx gibi isimlendirmelerle ayrılacağı daha önce gündeme gelmişti.

SNAPDRAGON 8 GEN 1 ÖZELLİKLERİ

Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti beklendiği üzere 1 adet 3GHz Cortex-X2, 3 adet 2.5GHz Cortex-A710 ve 4 adet 1.8GHz Cortex-A55 çekirdekleri üzerinde yükseliyor. 4nm sürecinde olması enerji verimliliğine de katkı sağlıyor. Snapdragon 888 yonga setine göre yüzde 20 daha hızlı işlemci ve yüzde 30 daha iyi enerji verimliliği söz konusu.

Modeli bilinmeyen yeni Adreno grafik birimi yüzde 30 performans ve yüzde 25 enerji verimliliği artışı getiriyor. Elite Gaming teknolojisi ise dengeli, performans ve enerji verimliliği olmak üzere farklı modlar sunuyor. Adreno Frame Motion Engine teknolojisi ise aynı güç tüketiminde iki kat FPS veya aynı FPS değerinde yarı yarıya enerji tüketimi sağlıyor. Firma geliştiricilerle yeni teknolojiler için çalışmaya başladı.

Diğer taraftan ışıkları daha gerçekçi hale getiren Hacimsel Işıklandırma, görsel tabanlı gelişmiş değişken odak teknolojisi Variable Rate Shading Pro, 10Gbps sınırına çıkabilen Snapdragon X65 5G modem, WiFi 6E, Bluetooth LE Audio, Trust Management Engine güvenlik modülü artıları arasında. Snapdragon 8 Gen 1 kısa süre sonra ilk modellerde kendisini gösterecek.

SNAPDRAGON 8 GEN 1 KULLANACAK AKILLI TELEFON ÜRETİCİLERİ

Amerikalı teknoloji devi Qualcomm sonunda mobil cihazlar için tasarladığı Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisini resmi olarak tanıttı. Lansmanın ardından bu üst düzey yonga setini amiral gemilerinde ve oyun odaklı akıllı telefonlarında kullanacaklarını doğrulayan üreticilerin bir listesi yayınlandı:

Xiaomi
Redmi
OnePlus
OPPO
Vivo
iQOO
Realme
Motorola
Honor
Sharp
Sony
Black Shark
ZTE
Nubia

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR 1
  • Mavracı 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bildiğin uçuşa geçmişler, evde kullandığım bilgisayar bu performansı veremiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!