Meta casusluk yapan 7 şirketi yasakladı

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi haline gelen Meta, 7 izleme şirketini kendi platformlarında yasakladığını açıkladı. Bu şirketlerin casusluk gerekçesiyle yasaklandığı da bildirildi.

Meta casusluk yapan 7 şirketi yasakladı
Meta casusluk yapan 7 şirketi yasakladı
GİRİŞ 17.12.2021 10:25 GÜNCELLEME 17.12.2021 10:25

Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamalarının sahibi olan Meta, casusluk yaptığı tespit edilen 7 şirketi platformlarında engelledi. İzleme şirketlerinin sahte hesaplar üreterek hedef kitleyle uygulamalar üzerinden arkadaş olmak, karşılıklı takip ve hack faaliyetleriyle bilgi topladığı bildirildi.

1500 CASUS HESAP ASKIYA ALINDI

Bu şirketlerin özellikle gazetecileri ve insan hakları aktivistlerini hedef aldığını belirten Meta; raporunda, aylar süren araştırmanın sonucunda Whatsapp, Instagram ve Facebook üzerinden izleme faaliyeti yürüten 1.500 hesabın askıya alındığını duyurdu.

Meta'ya göre bu şirketler, dünya genelinde çeşitli müşterileri için 100'den fazla ülkede yaşayan binlerce kişiyi hedef aldı ve bilgi toplamaya çalıştı.

Meta'nın açıklamasına göre, yasaklanan şirketlerin izleme faaliyetlerinin hedefi olan kullanıcılar, önümüzdeki günlerde detay verilmeden otomatik olarak "kötü niyetli aktivite" uyarısı alacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu