Nijerya'dan Gmail, Yahoo ve Hotmail'e rest

Nijerya hükümeti, resmi yazışmalarda Gmail, Yahoo ve Hotmail kullanılmasını yasakladı.

Nijerya'dan Gmail, Yahoo ve Hotmail'e rest
Nijerya'dan Gmail, Yahoo ve Hotmail'e rest
GİRİŞ 17.02.2022 23:04 GÜNCELLEME 17.02.2022 23:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nijerya İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanı İsa Ali Pantami, yaptığı açıklamada, hükümetin, resmi iletişimleri korumayı amaçlayan politikayı onayladığını belirtti.

Pantami, resmi iletişim için Gmail, Yahoo mail, Hotmail ve diğerleri gibi genel internet alanlarının kullanılmaması için devlet kurumlarına talimat verildiğini söyledi.

Bugün bazı devlet kurumlarında özel e-posta kullanarak resmi yazışmalar yaptıklarını altını çizen Pantami, "Bunlar artık hükümet tarafından hoş görülmeyecek. Herhangi bir resmi iletişim, resmi bir e-posta kullanılarak yapılmalı ve bu e-posta '.gov.ng.' olmalı. e-postalarda en önemlisi ulusal kimliğimiz olan '.ng' olmalı." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bende aynı fikirdeyim. e-devlet üzerinden tüm resmi işlemler olmalı. hiç kimse diploma gibi çeşitli belgeler taşımadan sadece kimlik ile işlerini halletmeli. Resmi yazışmalar e-devlet üzerinden olmalı resmi kurumlar değil şirketlerle olanlar da dahil. Tüm kurumlarla ilgili işlemler yapılabilmeli, yani resmi devlet ve şirketler tek sisteme bağlı olmalı. Kişilerin bilgilerine ihtiyaca göre ulaşılabilmeli. Belge sahteciliği de en aza iner. Kişilerin zarar görmesi de azalır. Bu e-devlet özellikleri ihtiyaçlara göre hazırlanmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi