Güneş'in yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekildi

Avrupa Uzay Ajansının Güneş gözlem uydusu Solar Orbiter, 74 milyon kilometre uzaklıktan yüksek çözünürlüklü Güneş’in fotoğrafını çekti.

Güneş'in yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekildi
Güneş'in yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekildi
GİRİŞ 26.03.2022 00:46 GÜNCELLEME 26.03.2022 00:46
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Autoevolution internet sitesinin haberine göre, ultraviyole aralığında Güneş koronasının yüksek çözünürlüklü görüntülerini elde etmek için Extreme Ultraviyole Görüntüleme Teleskobu (EUI) kullanıldı.

Teleskopla Güneş'in tamamını fotoğraflayabilmek için 74 milyon kilometre uzaklıktan (Dünya'nın ve Güneş'in yarısı kadar) 25 kare görüntü alındı.

Güneş'in tamamının görülebilmesi için daha sonra görüntü kareleri birleştirildi ve Avrupa Uzay Ajansının (ESA), fotoğrafın 83 milyondan fazla piksel içerdiğini belirtti. Bunun 4K televizyon ekranında görülenden 10 kat daha yüksek bir çözünürlük olduğu bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR 43
  • Gercek 2 yıl önce Şikayet Et
    Kainat dua ustune kurulu sur uflenene kadar hersey duracak peygamber efendimizin had isi gunes batidan dogmadikca kiyamet kopmayacak
    Cevapla
  • ATATÜRKCÜ 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ı görüyorum bir güneş yaratmış herşeyi yakar yıkar ALLAH ı görüyorum güneşi öyle uzağa koymuşki toprağa can versin toprak kullarına niğmet saçsın ALLAH ı görüyorum güneşi bir hazine kulları sağlıklı yaşasın diye D vitamini enerjisinde yüce ALLAH ım bizleri ahirette cemalini gören kullarından olmayı lütfen nasip eyle bizleri cennetinde haşrucem eyle amiiinn
    Cevapla
  • Xmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın dostlarını sevmek düşmanlarına düşman olmak bunu Allhutala için yapmak bunu insanın iyi anlaması lazım bir kalpte 2 sevgi olmaz
    Cevapla
  • Hay 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahirette dost dostuyla beraberdir
    Cevapla
  • adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Sermed 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey müslümanlar güneşi sizin için hizmetçi yarattı diyor Allah ayette,güneş ay insanın hademesidir,ne yapıyor güneş bizim karpuzumuzu kavunumuzu pişiriyor,bağımızı bostanımızı patlıcanımızı biberimizi domatesimizi aşçı gibi pişirecek müslümana hizmet ediyor güneş.Efendimiz şöyle buyuruyor:Eğer dünyada müslümanlar olmasaydı ve cenabı Allah dünyaya bir sivri sineğin kanadı kadar değer verseydi vallahi kafirlere bir damla suyu haram edecekti buyuruyor...(Timurtaş r.a)
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Güneş üzerinde görülen bu patlamalar son bulduğunda, enerjisi bittiğinde ve güneş söndüğürde : dünyadaki tüm canlılar toptan hayata veda edecek.
    Cevapla
  • Ottoman 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu yaratan Rabbim enerjisinide sağlar (ben bitti demeden bitmez der Allah)
    Cevapla
  • OSMANLI 2 yıl önce Şikayet Et
    150.000.000 km uzaktan bizi ısıtıyor, ışıtıyor, mevsimlerin döngüsü karbon su döngüsü ve hemen her şeyiyle dünya ona mübtela dünya ona mahkum mecbur ateşe uçan pervane misali...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı