Çin, JILIN-1 yer gözlem uydularını fırlattı

Çin, yer gözlem uydu ağının parçasını oluşturacak 8 adet JILIN-1 uydusunu uzaya gönderdi.

GİRİŞ 05.05.2022 14:21 GÜNCELLEME 05.05.2022 14:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Xinhua ajansının haberine göre, bir Jilin-1 Kuanfu 01C ile 7 adet Jilin-1 Gaofen 03D uydusu, Long March (Uzun Yürüyüş) 2D roketiyle, Şanşi eyaletindeki Tayyüen Uydu Merkezi'nden fırlatıldı.

Uyduların planlanan yörünge konumuna ulaştığı bildirildi. Fırlatış, Long March roketleriyle yapılan 418'inci başarılı uzay görevi oldu.

Uyduların arazi takibi, kent planlama ve afet izleme amaçlarına yönelik uzaktan algılama hizmetleri sağlaması amaçlanıyor.

Çin, Gaofın uydularını ilk kez Dünya'yı uydudan daha net gözlemleyebilmek amacıyla 2010'da üretmeye başlamış, ilk uydu Gaofın-1 2013'te uzaya gönderilmişti.

ÇİN İFŞA ETMİŞTİ

Çinli uydu şirketi Chang Guang, ABD'nin Neveda eyaletinde bulunan Nellis Havaüssü'nün uzaydan çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Yayınlanan fotoğrafların Çin'in ilk ticari uydusu Jilin-1 tarafından çekildiği belirtildi.

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait olan Nellis Havaüssü'nün fotoğraflarında F-15, F-16 ve A-10 savaş uçaklarının üste olduğu net bir şekilde görülüyor.

ABD'NİN EN GİZEMLİ HAVA ÜSLERİNDEN

Çinli şirketin yayınladığı fotoğrafları ilginç kılan etken ise Nellis Havaüssü'nün ABD'ye ait en gizemli üslerden birisi olması. 4600 hektarlık alana kurulu olan üs askeri okulların yanı sıra, Hava Kuvvetleri'nin en ileri savaş uçaklarının toplanma merkezlerinden biri olarak biliniyor.

UFO ARAŞTIRMALARININ BURADA YAPILDIĞI SÖYLENİYOR

Habertürk'ün aktardığına göre, bunun yanı sıra üsse ait olan 51. Bölge'de, düşman uçak ve silahlarının incelemek için tesisler bulunduğu ve dünya dışı canlılar ile UFO'larla ilgili araştırmaların bu tesiste yapıldığı iddia ediliyor.

ABD'DEN KONU İLE ALAKALI BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

ABD için son derece önemli ve geçmişte birçok komplo teorisine konu olan üssün uydu fotoğraflarının Çin tarafından yayınlanması birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından "bir istihbarat mesajı" olarak yorumlanırken, ABD'den henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • asa 1 yıl önce Şikayet Et
    3 dunya savasinin fitili ateslendi...20 seneyi bulmaz cikar...ALLAH SONUMUZU HAYRETSIN:::
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dur heyecanlanma savaş başladı ama daha yayılmadı. Herkes alacağını alsın Allah öyle hayra getirsin. Savaş şart...
    Cevapla
  • Cokerken 1 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye, kesin virüsün kimden yayıldığını aramaya çıkmışlardır. dünyaya virüsü saldiniz şimdi siz uğraşın azını kiriyim. Gelsinde Bill babanız sizi kurtlarsin kahin kesildi milletin başına. Herkesin bilgisayarını ortamı dinliyip müneccimlik taslayan hirhizlar.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada bu sene doğalgaz fiyatlarından dolayı odun ve kömür yakıldı kar gördük hamdolsun. Doğalgaz madem iklimi temizliyor neden kar yağmadı? olay su: batı, ortadoğunun ekonomisini çökertmek için petrol, iklim değişikliği saçmalıkları üretiyor. sera gazını artıran uyduların elektromanyetik dalgaları. 20 senedir Doğalgaz var ama 20 yıldır dünya kuraklaştı. sebebi ise 20 yılda atılan uydu sayısı, GSM ve haberleşme uyduları.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu bilgilerle bu zamana kadar neden insanlığı uyarmadın ve adam? Çözüm sence nasıl olur? Batının uydularını düşürmek için uzaya çıkabilen uydu avcısı füzeler mi üretelim. Yoksa odun kömüre geri dönüp, haberleşme ve diğer işler için uzaya uydu yollamayıp, batının bizi gözetlemesine karşı biz gözümüzü kulağımızı mı kapatalım. Hiçbir konuda bilgi sahibi değilken teknoloji ve gelişmişliği kötüleyerek ülkenin eski geri kalmışlığına dönmesindeki amacın nedir?
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    boyaları dökülüyor
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimleri Her şeyi gözeten El Basir olan Allah'tır cc. Hesap günü gelince eller konuşur ayaklar şahitlik eder. Allah cc asla zalimlerden gafil değil. Adem aleyhisselam dan bu yana ilim Müslümanın malıdır ilim bilim teknoloji. Amerika Çin vs hepsi İslam ve Müslümanlardan aldılar şimdiki ilim bilim teknolojiyi. Dünyada en akıllı insanlar Müslümanlar çünkü içki alkol uyuşturucu almaz eşcinsel köle olmaz. En çok Bilgin Peygamberler as Varisler ks yolundan gideriz biz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler Allah’ın ilmi doğayı okumuyorlar. Hepsi alkol almadan sarhoş, elinde kitap ama akıl körü olmuş durumdalar. Allah bir ayetinde, aklını işletmeyenlerin üzerine şeytanın pisliğini atar deniyor. Dolayısıyla doğru yolu müslümanlar da takip etmiyorlar.
    Cevapla
  • Mkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee sonra, Biz müslüman Türklerin hali ne olcak, 6 lı toplantı masasında bir çözüm var mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar