'Mavi tik' için araba fiyatları konuşuluyor!

Instagram'da reklam alan, ürün satışı yapan kişiler; şirketler, oteller veya restoranlar mavi tik pazarı oluşturdu. Bunun için hizmet veren ajanslarda fiyat 50 bin TL'den başlıyor. Hâlihazırda onaylı hesabı almak ise 200 bin TL'yi buluyor.

'Mavi tik' için araba fiyatları konuşuluyor!
'Mavi tik' için araba fiyatları konuşuluyor!
GİRİŞ 20.05.2022 06:10 GÜNCELLEME 20.05.2022 06:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Instagram’da mavi tik (onaylı hesap) almak âdeta bir pazara dönüştü. Profili üzerinden ticaret yapan, reklam alan kişiler; şirketler, oteller veya restoranlar, mavi tik almak için âdeta yarışıyor. Ancak bu işlem sanıldığı kadar kolay değil. Instagram yalnızca tanınmış kişilere mavi tik veriyor.

Özellikle talebin son yıllarda fazla olması sebebiyle ince eleyip sık dokuyor. Mavi tik alan kişi, takipçi sayısını hızla artırıyor. Reklam ve tanıtımlardan ciddi gelir elde ediyor. Şirketler veya yeme içme sektöründe faaliyet gösteren markalar imaj açısından mavi tik almak için ciddi çaba sarf ediyor. Hâl böyle olunca bu işinde bir pazarı oluşuyor.

AJANSLAR ÇALIŞIYOR

Bu işi yapan belli ajanlar bulunuyor, ancak bu ajansların garantisi yok. Sizin profiliniz üzerine çalışma yapılıyor ve Instagram’a başvuruda bulunuluyor. Ancak onayın çıkıp çıkmayacağı garanti değil. Ajanslar sadece hazırlık aşaması için şirket veya kişilerden 15 bin lira talep ediyor. Şayet mavi tik onaylanırsa 35 bin lira daha alıyor.

HESAP SATIŞI DA VAR

Mevcut mavi tikli hesabını satmak isteyenler de var. Burada ise fiyatlar 50 bin liradan başlayarak 200 bin liraya kadar çıkıyor. Mavi tikli hesabı alan kişi, bilgileri değiştirerek kendi profilini mavi tikli hesaba aktarıyor. Ancak bazı durumlarda bu satış Instagram’ın denetimine takılabiliyor. Yılda bir defa yapılan denetimlerde, mavi tikli hesabın el değiştirildiği anlaşılırsa onaylı hesap tamamen kapatılıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    700 tlye yapanlarda var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri