Xiaomi Mi Box güncellendi! Mi Box artık 8K'yı destekliyor

Xiaomi'nin teknoloji dünyasına yeni bir soluk getirdiği yenilikçi cihazı Mi Box yeni modeliyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Mi Box 4S MAX olarak tanıtılan yeni cihaz hem daha güçlü donanıma sahip hem de 8K'yı destekliyor.

Xiaomi Mi Box güncellendi! Mi Box artık 8K'yı destekliyor
Xiaomi Mi Box güncellendi! Mi Box artık 8K'yı destekliyor
GİRİŞ 08.06.2022 11:12 GÜNCELLEME 08.06.2022 11:13

Xiaomi, Çin'de satışa sunduğu yeni Mi Box serisi ile dünyadaki takipçilerini heyecanlandırdı. Xiaomi Mi Box 4S MAX olarak adlandırdığı yeni model 8K desteğiyle bir önceki modeline göre daha güçlü işlemci ve GPU ile birlikte geliyor.

Mi Box 4S MAX'e 64 bit dört çekirdekli Amlogic S905X3 işlemcisi güç veriyor. Bu güçlü işlemciye 4GB ram eşlik ediyor. Dahili olarak ise 64GB'lık depolama alanına sahip. Mi Box, USB girişi sayesinde harici diskler bağlanabiliyor ve depolama alanı daha da genişletilebiliyor. 

Mi Box ayrıca HDMI 2.1 desteği ile geliyor. Bu sayede uygun bir kablo ile 4K ve 8K görüntüler sorunsuz olarak ekranlara aktarılabiliyor. Unutmadan bir önceki modeli Mi Box S'de olduğu gibi HDR desteğinin de olduğunu hatırlatalım. Ayrıca cihaz Dolby ATMOS ve DTS ses seçeneğini, çift bantlı Wi-Fi'yi, ve kablosuz görüntü aktarımını (Chromecast gibi) destekliyor.

Xiaomi Mi Box 4S MAX, MIJIA uygulaması, XiaoAI sesli komut desteği ve mikrofonlu Bluetooth uzaktan kumanda ile birlikte geliyor. İşletimim sistemi olarak ise MIUI for TV'yi kullanıyor. Çin'de Google servisleri yasaklı olduğu için Xiaomi tarafından Android yerine MIUI işletim sistemi tercih ediliyor. Bu nedenle cihazın Global versiyonunun hangi Andorid sürümü ile piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor. 

Xiaomi Mi Box 4S MAX şu anda Çin'de 80 dolara alıcı buluyor. Bu bağlamda ülkemizde de yaklaşık olarak 1.400-1.500 TL satış etiketine sahip olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. 

 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri