Google Haritalar gidilen yerin hava kalitesini gösterecek

Google tarafından Haritalar uygulamasına yeni eklenen özellik sayesinde yol tarifi sırsında gidilecek konumun hava kalitesi bilgisine de yer verilecek.

Google Haritalar gidilen yerin hava kalitesini gösterecek
Google Haritalar gidilen yerin hava kalitesini gösterecek
GİRİŞ 09.06.2022 10:44 GÜNCELLEME 09.06.2022 10:44

Google, daha önce Haritalar uygulamasının beta sürümünde test ettiği bir özelliği dünya çapında tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor. Yeni özellikle birlikte varılacak konumun hava kalitesi ve bölgenin solunum açısından güvenli olup olmadığı kullanıcılarla paylaşılacak.

Dünya nüfusunun ve fosil yakıt kullanımının çoğalmasıyla beraber hava kirliliği her geçen gün artamaya devam ediyor. Kirlilik o kadar artmış durumda ki sağlımızı doğrundan etkilemeye başladı bile. Pekin gibi kalabalık şehirlerde kalabalıktan dolayı sis hakim oluyor ve çoğu zaman insanlar maskeyle dolaşmak zorunda kalıyor. Kısacası temiz hava solumak giderek zorlaşıyor. 

Google'de Haritalar kullanıcıları için heyecan verici bir özelliği duyurdu. Bölgenin dumanlı olup olmadığı gibi hava kalitesi koşulları kullanıcılar tarafından kolaylıkla görüntülenebilecek. Google, bu sayede kullanıcıların açık hava etkinliklerini güvenle planlayabilmelerini belirtiyor. Google bu özellik hakkında hem Android hem de iOS için Google Haritalar'daki hava kalitesi bölümüne göz atarak, "yürüyüşe veya diğer açık hava maceralarına çıkmanın güvenli olup olmadığı konusunda daha bilinçli kararlar almanıza yardımcı olun" diyerek tanıttı.

Havanın ne kadar sağlıklı (veya sağlıksız) olduğunun bir ölçüsü olarak Hava Kalitesi İndeksi (AQI) kullanılıyor. Google bu verileri kullanıcılarla ABD'deki Çevre Koruma Ajansı olarak adlandırılan bir devlet kurumundan ve şehirlere yerleştirilen PurpleAir sensörlerinden aldığı bilgiler aracılığıyla paylaşacak.  

ORMAN YANGINLARI DA GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Gelen yeni güncellemeyle birlikte bölgedeki aktif orman yangınları hakkında kullanıcılar bilgilendirilecek. Bu sayede yol tarifi sırasında kullanıcıların tehlike ile karşı karşıya kalması önlenmeye çalışılacak.

Bu özellikler ilk olarak ABD'deki kullanıcıların kullanımına açılacak. Yakında ise Türkiye dahil tüm dünyadaki kullanıcılar için aktif edilecek.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu