Süleyman Soylu açıklamıştı! İşte kaçak göçmenleri yakalayacak kamera sistemi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugünkü açıklamasında kaçak göçmenleri yakalamak için kamera sistemlerinin kurulacağını söyledi Peki bu kameralar nasıl özelliklere sahip? Kaçakları yakalamada başarılı olabilir mi?

Süleyman Soylu açıklamıştı! İşte kaçak göçmenleri yakalayacak kamera sistemi
Süleyman Soylu açıklamıştı! İşte kaçak göçmenleri yakalayacak kamera sistemi
GİRİŞ 09.06.2022 14:41 GÜNCELLEME 09.06.2022 14:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Ankara'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 11 yıldır Suriye ve Orta Doğu kaynaklı, terör ve istikrarsızlık kaynaklı ve vekalet savaşları kaynaklı bir göçü yönettiklerini söyleyen soylu, kaçak göçmenler konusunda alınacak yeni tedbirleri duyurdu.

Türkiye’de yabancı düşmanlığı diye bir kavramın olmadığının altını çizen Soylu, "Kimse kundaktaki çocuğunu binlerce kilometre ne olduğunu bilmeyen bir maceraya giderken hanımıyla, çocuğuyla giderken keyfi bir şekilde yolculuğu gerçekleştiriyor değil; ya iç savaştan ya yokluktan ya da yoksunluktan" diyerek son zamanlarda artan göçmen karşıtlığına karşı cevap verdi.

Kaçak göçmen konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Soylu, yeni önlemlerin yakında uygulanmaya başlanacağını söyledi. Dikkat çeken önlemlerden bir tanesi ise TIR ve kamyon parklarına kamera sistemlerinin kurulması. Peki kurulacak bu kameraların özellikleri nedir? Kaçak göçmenleri yakalamada başarı sağlayabilir mi?

Bu tarz durumlarda genellikle termal kameralar kullanılıyor. Termal kameralar, sıcak bölgeleri açık renk (sarı), soğuk bölgeleri ise koyu renk (mavi) ile gösteriyor. Ortamın sıcaklığına göre mavi-sarı ya da kırmızı renklerin yoğun olduğu görüntüler oluşturur. Tüm nesneler eğer -273 derece üzerinde ise termal enerji yaymaktadır. Başka bir deyişle bu kameralarla bir ortamdaki insan varlığını gece ya da gündüz her türlü hava koşulunda tespit etmek oldukça kolaydır. Dolayısıyla bu kamera sisteminin kaçak göçmen sorununa katkısı büyük olacaktır.

Termal Kamera Görüntüsü

ASELSAN TARAFINDAN DA ÜRETİLİYOR

Mehmetçiğin teröre karşı büyük başarılar elde etmesine katkı sunan termal kameralar Aselsan tarafından da üretiliyor. Soğutmalı Termal Kamera, Yüksek Çözünürlüklü Gündüz Kamerası, Lazer Mesafe Ölçer, Dijital Manyetik Pusula ve GPS alt sistemlerini içeren entegre bir elektro-optik sensör sistemi olan ve Aselsan tarafından Dragoneye (ejderha gözü) olarak adlandırılan bu kamera araç üstü ve sabit kullanım amacıyla olmak üzere iki farklı konfigürasyonda üretiliyor.

Aselsan tarafından üretilen Dragoneye (Ejdarha Gözü)

Pandemi ile birlikte termal kamera kullanımı daha da arttı. Özellikle vücut sıcaklığı ile pozitif vakaların tespiti termal kameralar ile kolaylaşmıştır. Covid-19 vakaları hızla düşmesine rağmen termal kameralara havaalanlarında ve metro istasyonlarında rastlamak hala mümkün. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    sn bakalim hepsini gönderelim gitsin
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!