Windows 11'de Dosya Yöneticisi baştan aşağı değişiyor

Microsoft, Windows'un olmazsa olmaz uygulaması Dosya Yöneticisi (File Explorer)'ni baştan aşağı güncellemeye hazırlanıyor. Yen güncelleme yalnızca Windows 11'lere uygulanacak.

Windows 11'de Dosya Yöneticisi baştan aşağı değişiyor
Windows 11'de Dosya Yöneticisi baştan aşağı değişiyor
GİRİŞ 10.06.2022 16:48 GÜNCELLEME 10.06.2022 16:54

Microsoft, her Windows sürümünde Dosya Yöneticisi (File Explorer) uygulamasına grafiksel iyileştirmeler yapsa da köklü bir değişiklik yapmıyordu. Ancak son gelen haberlere göre Dosya Yöneticisi uygulaması alacağı yeni güncelleme ile birlikte internet tarayıcısına benzer özelliklere kavuşacak.

Yukarıdaki görselden de göreceğiniz üzere Windows'da klasörler yeni pencerede değil, internet tarayıcılarında olduğu gibi yeni sekmede açılabilecek. Ayrıca pencerenin üst kısmına kopyalama, yapıştırma gibi kısayolların ikonları eklenecek. Bununlarla beraber klasör veya sürücü bağlam menüsüne (sağ tuşa basıldığında açılan menü) "Yeni Pencerede Aç" ve "Yeni Sekmede Aç" şeklinde iki seçeneğe yer verilecek.

Microsoft bu özellikleri daha önce Windows 10 için de duyurmuştu. Ancak bilinmeyen bir nedenle bu güncellemesinden vazgeçmişti. Bu kez kararlı olan Microsoft, Windows 11 Insider Build  25136 sürümü ile birlikte yeni Dosya Yöneticisi'ni kullanıcılara kademeli olarak sunacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular