Google Chrome yakında makine öğrenimi ile piyasaya sürülecek

Makine öğrenmesi yapay zeka ile öğrenen ve bu doğrultuda performansı iyileştiren sistemler oluşturmaya yardımcı olan bir teknolojidir. Bu sayede yakında kullanıma sunulacak Chrome, sizin yerinize birçok ayarı otomatik yapacak.

Google Chrome yakında makine öğrenimi ile piyasaya sürülecek
Google Chrome yakında makine öğrenimi ile piyasaya sürülecek
GİRİŞ 12.06.2022 11:08 GÜNCELLEME 12.06.2022 11:08

Son zamanlarda internette gezinirken birçok uyarı penceresi çıkmakta ve gezintiyi sıkıcı bir hâle getirmekteydi. Google, bu sorunun önüne geçmek için önümüzdeki günlerde makine öğrenmesi Chrome'ye entegre edecek. Bu sayede özellikle çerezleri kabul et gibi uyarılar eklenti kullanmaya gerek kalmadan otomatik olarak kapatılacak.

Google'nin duyurduğu yeni özellik ile Chrome'da potansiyel olarak kötü amaçlı web sitelerini tespit etme veya tarama geçmişini belirli konulara göre gruplandırma gibi bazı özellikler için makine öğrenimini zaten kullanıyordu. Bu destek yeni güncelleme ile daha da genişleyecek. 

Makine öğrenmesinin ilk aşamada uyarı pencereleri için genişletilecek. Genellikle ziyaret edilen web sitelerinde bildirim göndermek isteği, konum bilgisi öğrenmek veya cihazdaki bir aygıta erişmek için izin istemek gibi birçok uyarı penceresi çıkabiliyor. Yeni güncelleme ile birlikte web sitelerinin bildirim gönderme taleplerini otomatik olarak engelleyebileceksiniz.

Google, bu özelliğini "İnsanların web'e en az kesintiyle göz atmalarına yardımcı olmak" amacıyla bu özelliği daha da geliştireceğini söyledi. Chrome, kullanıcının daha önce benzer izin isteklerine karşı nasıl cevap verdiğine bağlı olarak başka sitelerdeki isin isteklerini engelleyecek. Güncelleme ilk olarak beta kullanıcılarına sunulacak. Daha sonra ise tüm kullanıcılar bu özelliği ek hiçbir ayar yapmadan kullanabilecek. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak