DARPA, ABD ordusu için beyin içine yerleştirilebilen kara kutu geliştiriyor

ABD ordusu için ileri teknoloji ürünler üretmekten sorumlu devlet kurumu DARPA, beyin içine yerleştirilebilen kara kutu üzerinde çalışıyor. Bu sayede asker hafıza kaybı yaşasa da anıları tekrar yüklenebilecek.

DARPA, ABD ordusu için beyin içine yerleştirilebilen kara kutu geliştiriyor
DARPA, ABD ordusu için beyin içine yerleştirilebilen kara kutu geliştiriyor
GİRİŞ 13.06.2022 12:25 GÜNCELLEME 13.06.2022 12:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), ABD ordusu için ileri teknoloji ürünler üretmekten sorumlu ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir devlet kurumu. DARPA'ya son olarak ABD Savunma Bakanlığı tarafından bir askerin beynine yerleştirilecek ve anılarını kaydedecek implant geliştirme emri verildi. İmplant askerin beyninde adeta kara kutu olarak görev alacak. Asker bu implant ile hafıza kaybına uğrasa dahi implant bu anıları geri yükleyebilecek. 

DARPA, konuyla ilgili olarak Medtronic gibi beyin implantları konusunda uzman ticari şirketlerden teklif bekliyor. Parkinson hastalığının etkilerini azaltmak için beyin implantları geliştiren Medtronic şirketi DARPA'nın bu teklifine sıcak bakıyor. Ayrıca IBM gibi büyük Ar-Ge bütçeleri olan şirketler de bu projeye katılmayı hedeliyor.

Bir insanın sinirsel sinyallerini analiz edip deşifre edebilmek için şu anda ABD'de birçok firma çalışıyor. Bu konu üzerine çok büyük yatırımlar yapılıyor. En popüleri ise Elon Musk'un Neuralink projesi. Bu proje ile implante edilebilir beyin-makine arayüzleri geliştirmek amaçlanıyor. Başka bir deyişle beynin doğrudan bilgisayar ile iletişimi kurması amaçlanıyor.  ABD'nin bu projesinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağını zaman gösterecektir.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi ilimunati sapik projesi daha. Kac kisi hafizasini kaybetmis de geri yuklenmesine ihtiyac hasil olmus. Once beyni sil gonder hedefe dondugunde sil geri yukle. Hasan sabbahlar hazir. Benin icini oku istedigini ayristir. Tum insanlari kolelige programla. Tum insanlari abd milliyetcisi yap. Tum insanlari inek yap sutunu sag. Ne muthis icat.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor