Intenet Explorer bugün kapatılıyor ancak Windows 10 kullanıcıları ondan hâlâ vazgeçemiyor

Microsoft'un meşhur Intenet Explorer tarayıcısı bugün tamamen kapatılacak. Ancak son gelen rapora göre Windows 10 yüklü işletmelerin %47'si hâlâ Internet Explorer kullanmaya devam ediyor.

Intenet Explorer bugün kapatılıyor ancak Windows 10 kullanıcıları ondan hâlâ vazgeçemiyor
Intenet Explorer bugün kapatılıyor ancak Windows 10 kullanıcıları ondan hâlâ vazgeçemiyor
GİRİŞ 15.06.2022 11:25 GÜNCELLEME 15.06.2022 11:25

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı, Microsoft'un desteğini uzun bir süre önce sonlandırmasına rağmen hâlâ Internet Explorer'ı kullanmaya devam ediyor. Özellikle Windows 10 yüklü bilgisayarların neredeyse yarısının (%47) tarayıcı olarak Internet Explorer kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı. Bu oran dünya çapında milyonlarca bilgisayar anlamına geliyor.

Lansweeper firması tarafından 33 bin işletmenin dokuz milyondan fazla bilgisayarı incelenerek yapılan araştırmada Microsoft'un, işletmeleri Internet Explorer'in resmi olarak tamamen kapatılacağı konusunda defalarca uyarmasına rağmen işletmelerin Internet Explorer kullanmaya devam ettiklerini tespit edildi.

Aynı araştırmada çoğu işletmenin bilgisayarında yüklü olan Windows 10 hiç güncellenmemiş. Mayıs 2020'de piyasaya sürülen Windows 10, üç büyük güncelleme aldı. Ancak çoğu işletme Windows 10'u güncellemedi. Bu ise birçok işletmeyi güvenlik açısından tehlikeye atıyor.

Microsoft, Edge'yi yayınladıktan sonra Internet Explorer 11 için artık destek vermeyeceğini uzun bir süre önce duyurmuştu. Ancak buna rağmen Internet Explorer 11'i kullanarak potansiyel siber saldırı riskini göze olan milyonlarca kullanıcı bulunuyordu. Microsoft, bu nedenle bugün Internet Explorer'in fişini tamamen çekme kararı aldı. Internet Explorer'i kullanmaya çalışanlar Edge'ye güncellemesi yönünde bir hata mesajı ile karşılaşacak.

KAYNAK: TECHRADAR
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance